Πήρε το αίμα της πίσω

18:48 26/10/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 10η αγωνιστική

Σάλκε-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-3
Γήπεδο: Veltins Arena

Την 12η νίκη της στην έδρα της Σάλκε πέτυχε η Μπορούσια Ντόρτμουντ στο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ και πήρε ρεβάνς για τις δυο ήττες της περασμένης σεζόν. Στο 14ο λεπτό έπειτα από συνδυασμό των Γκροσκρόιτς, Μκιταριάν και Ρόις ο Ομπαμεγιάνγκ έβαλε μπροστά την ομάδα του Κλοπ κάνοντας το 0-1 αλλά η φάση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 30'.
Ο Σούμποτιτς ανέτρεψε τον Φουχς,

η Σάλκε κέρδισε πέναλτι αλλά ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ νικήθηκε από τον Βαϊντενφέλερ και έτσι οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Στην επανάληψη, έξι λεπτά μετά την ανάπαυλα ο Νούρι Σαχίν έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην Μπορούσια Ντόρτμουντ αλλά η Σάλκε μπόρεσε να μπει ξανά στο παιχνίδι. Στο 61' ο Μαξ Μάιερ πέρασε στην θέση του Φουχς και ένα λεπτό αργότερα μετά το σουτ που απέκρουσε ο Βαϊντενφέλερ πήρε το ριμπάουντ για να μειώσει για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, στο 74ο λεπτό ο Μπλαστσικόφσκι, που στο 71΄ είχε πάρει την θέση του Ομπαμεγιάνγκ, αξιοποίησε μπαλιά του Μκιταριάν στο 74ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό 1-3 για την Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Μετά το διπλό στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ, η ομάδα του Κλοπ πιστοποίησε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενώ η Σάλκε είδε το αήττητο των τριών αγωνιστικών να λαμβάνει τέλος.

Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Ματίπ, Κολάσινατς (76' Τζόουνς), Νοϊστέντερ, Αόγκο, Μπόατενγκ (82' Κλέμενς), Ντράξλερ, Φουχς (61' Μάιερ), Σαλάι
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Γκροσκρόιτς, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτζερ, Μπέντερ, Σαχίν, Ομπαμεγιάνγκ (71' Μπλαστστικόφσκι), Μκιταριάν, Ρόις (89' Χόφμαν), Λεβαντόφσκι

Μπάγερν Μονάχου-Χέρτα Βερολίνου 3-2
Γήπεδο: Allianz Arena
Οι τρεις αλλαγές του Πεπ Γκουαρντιόλα, οι δυο πριν το πρώτο μισάωρο, επέτρεψαν στην Μπάγερν Μονάχου να παραμείνει αήττητη για 35ο παιχνίδι επικρατώντας δύσκολα της Χέρτα Βερολίνου με 3-2 σε ένα παιχνίδι όπου τα τρία από τα πέντε γκολ μπήκαν με κεφαλιές. Οι οπαδοί στην "Allianz Arena"... πάγωσαν όταν στο 4ο λεπτό ο Άντριαν Ράμος έπιασε στον ύπνο τον Μπόατενγκ και με κεφαλιά έκανε το 0-1. Ο Γκουαρντιόλα δεν το σκέφτηκε πολύ και έτσι στο 24' πέρασε τον Γκέτσε στην θέση του Κρόος και δυο λεπτά αργότερα ο Ρόμπεν βγήκε, λόγω χτυπήματος, για να πάρει την θέση του ο Μάντζουκιτς.
Στο 29ο λεπτό ο Κροάτης φορ έπειτα από φάουλ του Ριμπερί με κεφαλιά έκανε το 1-1 και ο ίδιος παίκτης, πάλι με κεφαλιά, έκανε το 2-1 για τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο 51ο λεπτό. Δεν πέρασαν παρά μόνο τρία λεπτά για να έρθει ο Μάριο Γκέτσε, και αυτός με κεφαλιά, να κάνει το 3-1 για την Μπάγερν Μονάχου αξιοποιώντας σέντρα του Ραφίνια με την Χέρτα να καταφέρνει να μειώσει με τον Μπεν Χατίρα στο 58ο λεπτό και θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω αν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες που είχε κυρίως με τον Ράμος με κορυφαία αυτή του 66ου λεπτού όταν με εξουδετερωμένο τον Νόιερ έστειλε την μπάλα άουτ. Για την Μπάγερν, σημαντική βοήθεια προσέφερε και ο Χάβι Μαρτίνεθ με την είσοδο του στο παιχνίδι στο 64ο λεπτό. Πάντως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται γιατί στις καθυστερήσεις δεν αποβλήθηκε ο Αλάμπα που ανέτρεψε τον Ράμος ως τελευταίος παίκτης.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Φαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Ρόμπεν (26' Μάντζουκιτς), Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος (24' Γκέτσε), Ριμπερί, Μίλερ (64' Μαρτίνεθ)
Χέρτα Βερολίνου: Κραφτ, Πέκαρικ, Λούστενμπεργκερ, Λάνγκαμπ, Φαν Ντεν Μπεργκ (78' Αλαγκούι), Χοσογκάι (86' Φουρτάδο), Σκιέλμπρεντ, Σιγκέρσι, Μπεν Χατίρα (77' Μουχτάρ), Σουλτς, Ράμος

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ 2-1
Γήπεδο: BayArena

Τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές μετράει η Μπάγερ Λεβερκούζεν που μετά το σημερινό 2-1 επί της Άουγκσμπουργκ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.
Η νίκη ωστόσο δεν ήρθε εύκολα για την ομάδα του Σάμι Χίπια με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα στο 24ο λεπτό όταν ο Αντρέ Χαν αξιοποίησε μπαλιά του Βέρνερ για το 0-1. Στο 34ο λεπτό οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν κόρνερ, ο Μπένιτς βρήκε με το κεφάλι τον Ρόλφες ο οποίος με δεξί σουτ ισοφάρισε για την Λεβερκούζεν. Την λύση έδωσε ο 19χρονος μέσος Εμρέ Καν επτά λεπτά πριν το τέλος καθώς με κεφαλιά κέρδισε τον Μάνινγκερ και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για την Λεβερκούζεν.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Ντονάτι, Φολσέιντ, Σπάχιτς, Μπένις, Καν, Ρόλφες, Κάστρο, Μιν Σον (70' Χέγκελερ), Σαμ (81' Κρούζε), Κίσλινγκ (89' Ντερντιγιόκ)
Άουγκσμπουργκ: Μάνινγκερ, Φιλπ, Κάλσεν Μπράκερ, Χονγκ, Ντε Γιόνγκ, Μπάιερ, Χαν, Μόραβεκ, Φογκτ, Βέρνερ (45' Χολζχάουσερ), Άλτιντοπ (73' Μίλικ)

Μάιντς-Μπράουνσβαϊγκ 2-0
Γήπεδο: Coface Arena

Με πρωταγωνιστή τον Σίνζι Οκαζάκι, η Μάιντς κέρδισε 2-0 την Μπράουνσβαϊγκ και επέστρεψε στις νίκες μετά από δυο σερί ήττες. Ο Ιάπωνας εξτρέμ πέτυχε και τα δυο γκολ φτάνοντας τα τρία τέρματα στην φετινή Bundesliga. Μόλις στο 8ο λεπτό αξιοποίησε μπαλιά του Ζούνιορ Ντίαζ για το 1-0 και στο 68' το μόνο που άλλαξε ήταν ο δημιουργός με τον Νικολάι Μίλερ να πασάρει και τον Οκαζάκι να διαμορφώνει το τελικό 2-0 που κρατά την Μπράουνσβαϊγκ στον πάτο της βαθμολογίας.
Μάιντς: Μίλερ, Πόσπεχ, Νοβέσκι, Σβένσον (45' Μπελ), Ντίαζ, Ζίμλινγκ (74' Τσούπο Μότινγκ), Παρκ, Σότο, Νικολάι Μίλερ, Πάρκερ (59' Πάρκερ), Οκαζάκι
Μπράουνσβαϊγκ: Νταβάρι, Ελαμπντελαουί, Μπίκακιτς, Ντογκάν, Ρέιχελ, Καλιγκιούρι (81' Κρούπκε), Τόιερκαουφ, Πέρτχελ, Μπελαράμπι (60' Ορλ), Μπόλαντ, Αντέμι (45' Κουμπέλα)

Ανόβερο-Χόφενχαϊμ 1-4
Γήπεδο: HLD Arena

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη, η Χόφενχαϊμ επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις επιτυχίες κερδίζοντας εκτός έδρας το Ανόβερο με 4-1. Στο 10ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Σουλτζ ανέτρεψε τον Μοντέστε με τον Σεχάντ Σαλίχοβιτς να κάνει το 0-1. Τα πράγματα για τους γηπεδούχους έγιναν ακόμα χειρότερα καθώς μέσα σε ένα λεπτό ο Μάμε Μπιράμ Ντιούφ δέχτηκε δυο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε με συνέπεια το Ανόβερο από το 11ο λεπτό να παίζει με παίκτη λιγότερο.
Αυτό απλοποίησε τα πράγματα για την Χόφενχαϊμ που στο 18' έκανε δυο τα τέρματα της με την κεφαλιά του Κάι Χέρντλινγκ έπειτα από μπαλιά του Μπεκ. Στο 56' το Ανόβερο παρότι με παίκτη λιγότερο μπήκε ξανά στο παιχνίδι με τον Σαλίφ Σανέ να κάνει το 1-2 αλλά ακολούθησε άλλο ένα καταστροφικό δίλεπτο. Στο 62' ο Φιρμίνο με δεξί σουτ έκανε το 1-3 για την Χόφενχαϊμ και στο 64ο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Μαρσέλο και αφού προηγουμένως ο Φιρμίνο είχε πετύχει και δεύτερο γκολ κάνοντας το 1-4.

Ανόβερο: Ζίλερ, Σακάι (29' Πριμπ), Μαρσέλο, Σουλτζ, Ποκονιόλι, Σανέ, Αντρεάσεν, Στιντλ (70' Χόφμαν), Χούζτι (45' Μπίτενκουρτ), Σόμπιχ, Ντιούφ
Χόφενχαϊμ: Κάστελς, Μπεκ, Άμπραχαμ, Σούλε, Σαλίχοβιτς, Πολάνσκι, Στρομπλ (78' Ελιουνούσι), Ρούντι, Χέρντλινγκ (89' Ζάρκα), Φιρμίνο, Μοντέστε (62' Σίπλοκ)

Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 3-0
Γήπεδο: Volkswagen Arena

Τις δυο συνεχόμενες ήττες ακολούθησαν δυο συνεχόμενες νίκες για την Βόλφσμπουργκ καθώς επικράτησε σήμερα εύκολα της Βέρντερ Βρέμης με 3-0 ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση.
Πρωταγωνιστής των γηπεδούχων σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο Ίβιτσα Όλιτς που και γκολ έβαλε και ασίστ έδωσε. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Κροάτης φορ σέρβιρε στον Μαξιμίλιαν Άρνολντ που με δεξί σουτ έκανε το 1-0 και στο 72' ο δημιουργός έγινε εκτελεστής με τον Όλιτς να κάνει το 2-0 σημειώνοντας παράλληλα και το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα.
Την ασίστ στον Όλιτς έδωσε ο Ιβάν Πέρισιτς που στο 89' διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με αριστερό σουτ. Η Βέρντερ Βρέμης μετά από μια νίκη και τρεις σερί ισοπαλίες γνώρισε την 4η ήττα της στο πρωτάθλημα.

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Οχς, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκεζ, Μεντόγεβιτς (39' Πόλακ), Λουίς Γκουστάβο, Ντιέγκο, Άρνολντ, Πέρισιτς, Όλιτς (84' Κούτσκε)

Βέρντερ Βρέμης: Μίλιτς, Φριτζ, Προντλ (50' Λουκιμίγια), Καλντιρόλα, Γκαρσία, Μακιάντι, Κρος (46' Ιγνόφσκι)Ελία, Γιουνούζοβιτς, Γιλντιρίμ (74' Κομπιλάνσκι), Χαντ

Η 10η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια
Φράιμπουργκ-Αμβούργο 16:30
Γκλάντμπαχ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 18:30

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα