Πολύ δύσκολα ανταγωνιστική, με απαγόρευση μεταγραφών

17:32 25/5/2012 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μην εξασφαλίσει την συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, γεγονός που θα είναι τεράστιο πλήγμα τόσο για το πρεστίζ της, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, καθώς τα έσοδά της θα μειωθούν δραματικά. Ωστόσο, εξίσου μεγάλο (ίσως και μεγαλύτερο) θα είναι και το πλήγμα που μπορεί να δεχθεί από το γεγονός ότι κινδυνεύει και με απαγόρευση μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων για ποδοσφαιριστές

άνω των 22 ετών. Καθώς σε ένα ρόστερ, στο οποίο έτσι και αλλιώς δεν... περίσσευε η ποιότητα, οι ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια βρίσκονται σε... εκκρεμότητα είναι πολλοί και είναι εξαιρετικά δύσκολο για μια ομάδα χαμηλού μπάτζετ να βρει τον τρόπο να καλύψει τα κενά, αποκτώντας νεαρούς παίκτες που θα έχουν το ταλέντο και την ποιότητα να σηκώσουν ΑΜΕΣΑ το βάρος της φανέλας.

Το aek365 επιχειρεί να... χαρτογραφήσει το ρόστερ της ομάδας και να καταδείξει πώς θα διαμορφωθούν τα δεδομένα σε περίπτωση που επιβληθεί τελικά στην ΑΕΚ απαγόρευση μεταγραφών και ανανεώσεων. Μέσω αυτής της διαδικασίας γίνεται εύκολα σαφές πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για την Ένωση, αφού σίγουροι (και πάλι υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν προτάσεις για πωλήσεις παικτών) θεωρούνται μόλις 18 παίκτες από το υπάρχον ρόστερ(!) και ελάχιστοι από αυτούς έχουν εμπειρίες και παραστάσεις. Συγκεκριμένα, οι παίκτες που η ΑΕΚ μπορεί να κρατήσει ακόμη και αν της επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών είναι οι εξής:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Γιάννης Αραμπατζής

Θοδωρής Μοσχονάς

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Γιάννης Κοντοές

Έλφαρ Χέλγκασον

Νίκος Καράμπελας

Ανέστης Αργυρίου

Μαυρουδής Μπουγαϊδης

Νίκος Εγγλέζου

ΜΕΣΟΙ

Περέιρα Λεονάρντο

Αντώνης Ρίκκα

Γρηγόρης Μάκος

Πολ Κατσέτης

Παναγιώτης Λαγός

Βίκτωρ Κλωναρίδης

Ταξιάρχης Φούντας

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Δημήτρης Σιαλμάς

Θωμάς Τσίτας

Η μόνη θέση στην οποία η ΑΕΚ φαίνεται να είναι... καλυμμένη, είναι αυτή του τερματοφύλακα, ενώ το πιο μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στο κέντρο της άμυνας, όπου οι μόνοι στόπερ που μπορούν να θεωρούνται δεδομένοι είναι οι Χέλγκασον, Μπουγαϊδης, αλλά και στην επίθεση όπου απομένουν μόνο οι Σιαλμάς και Τσίτας!

ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Κώστας Μανωλάς

Ρότζερ Γκερέιρο

Στίβ Μπέλεκ

Έιντουρ Γκούντγιονσεν

Οι συγκεκριμένοι τέσσερις ποδοσφαιριστές θεωρούνται... εκκρεμότητες για διαφορετικούς λόγους. Οι Γκερέιρο και Γκούντγιονσεν έχουν κανονικά συμβόλαιο με την ΑΕΚ και είναι στο χέρι της να τους κρατήσει. Όμως, τη στιγμή που η ομάδα θα αναγκαστεί να ρίξει το μπάτζετ της στα 4-5 εκατ. ευρώ, δεν θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το ¼ του συνολικού προϋπολογισμού της (με 650.000 ευρώ αμείβεται ο πρώτος και με 500.000 ο δεύτερος) σε δύο παίκτες που αυτή τη σεζόν (για διαφορετικούς λόγους) δεν προσέφεραν σχεδόν τίποτα.

Όσον αφορά τους Μανωλά και Μπέλεκ, αμφότεροι

Keywords
Τυχαία Θέματα