Σταματά η παραγωγή του iPhone 5 λόγω... ξύλου!

17:32 24/9/2012 - Πηγή: AEK365

Περίπου 40 άτομα, εργαζόμενοι του εργοστασίου, όπου παράγεται το iPhone 5στο Ταϊγουάν της Βόρειας Κίνας, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι μετά από άγριο καβγά που ξέσπασε ανάμεσά τους.

Η Foxconn, στην οποία ανήκει το εργοστάσιο που προμηθεύει την Apple με τα καινούρια iPhone 5, ανακοίνωσε ότι σταματά προσωρινά την παραγωγή

των τηλεφώνων τα οποία πωλούνται σαν τρελά!

Όλα ξεκίνησαν στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής, όταν σε έναν από τους κοιτώνες του εργοστασίου κάποιοι εργαζόμενοι άρχισαν να τσακώνονται και τελικά η διαμάχη κλιμακώθηκε με 2.000 εργάτες να συμμετέχουν στο... ξύλο!

Οι τοπικές αρχές κατάφεραν να περιορίσουν τα επεισόδια γύρω στις 3:00 το πρωί της Δευτέρας ενώ περίπου 40 άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό, όπως αναφέρθηκε, ξεκίνησε «ως προσωπική διαφορά μεταξύ αρκετών εργαζομένων. Την ακριβή αιτία της διαφοράς ερευνούν οι τοπικές αρχές, ωστόσο φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με την εργασία».

Το εργοστάσιο απασχολεί συνολικά 79.000 εργαζομένους και κατασκευάζει ηλεκτρονικά εξαρτήματα αυτοκινήτων, καταναλωτικών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και καλούπια ενώ κατασκευάζει και το νέο iPhone 5 της Apple.

Η Foxconn ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα