Τελούν την Θεία Λειτουργία πέφτοντας με αλεξίπτωτα! (VIDEO)

13:45 15/5/2013 - Πηγή: AEK365

Οι ιερείς της Ορθόδοξης ρωσικής Εκκλησίας έχουν εκπαιδευτεί ως αλεξιπτωτιστές προκειμένου να μπορούν, με την βοήθεια αεροσκαφών, να βρίσκονται στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη.
Οι κληρικοί του ρωσικού Πατριαρχείου που υπηρετούν στη στρατιωτική Διεύθυνση του ρωσικού στρατού, εκπαιδεύονται από έμπειρους καταδρομείς προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλα τα στρατεύματα της Ρωσίας όπου και εάν υπηρετούν, αναφέρει το εκκλησιαστικό πρακτορείο Δόγμα.
Η πρωτοτυπία αυτή των Ρώσων ιερωμένων, δεν σταματά μόνο στους αλεξιπτωτιστές-ιερείς, αλλά επεκτείνεται και

στους ναούς, καθώς όπως αναφέρεται, οι...ιπτάμενοι ιερείς έχουν μαζί τους και ειδικά σχεδιασμένους πτυσσόμενους Ναούς οι οποίο χωρούν σε ένα κιβώτιο καθώς και εικόνες, ιερά σκεύη και όλα όσα χρειάζονται για να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία.
Στην Ελλάδα, η Διεύθυνση Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ, έχει στο δυναμικό της στρατιωτικούς-ιερείς οι οποίοι είναι αλεξιπτωτιστές και έχουν περάσει ειδική εκπαίδευση καταδρομέων, αλλά ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ανάγκες για να ακολουθηθεί το παράδειγμα των Ρώσων συναδέλφων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα