«Θα το γκρέμιζα και σήμερα»!

17:34 2/11/2013 - Πηγή: AEK365

Το όνειρό του ήταν να γράψει ιστορία, προσφέροντας στην ΑΕΚ ένα νέο, υπερσύχρονο γήπεδο. Δυστυχώς, τελικά... η ιστορία έγραψε τον ίδιο, και όχι με τον τρόπο που οραματιζόταν. Όπως αποδείχθηκε, ο Γιάννης Γρανίτσας πήρε την ιστορική ευθύνη να κατεδαφίσει το «Νίκος Γκούμας» χωρίς να έχει την παραμικρή εγγύηση για την κατασκευή νέου γηπέδου. Με αποτέλεσμα να καταδικάσει την Ένωση να μετρά ήδη δέκα χρόνια άστεγη. Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίζεται... αμετανόητος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News,

τόνισε ότι, ακόμη και αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω, ο ίδιος δεν θα άλλαζε τίποτα...
«Δέκα χρόνια μετά από το γκρέμισμα του "Νίκος Γκούμας", ο άλλοτε πρόεδρος της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Γιάννης Γρανίτσας παραμένει αταλάντευτος στην τότε επιλογή του. "Το ίδιο θα έκανα και σήμερα, αν ξεκινούσε η διαδικασία" δηλώνει στην "R" και συνεχίζει: "Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να γίνει γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Έπρεπε να γκρεμιστεί γιατί ήταν ερείπιο, εντελώς ακατάλληλο από τον σεισμό. Πριν όμως το γκρεμίσουμε είχε ψηφιστεί νόμος στη Βουλή που περιείχε όλες τις απαραίτητες άδειες, μας διαβεβαίωναν πως μέσα σε 18 μήνες το έργο θα τελείωνε. Δεν έγινε ποτέ αυτό".
Τα χρόνια πέρασαν, η ΑΕΚ παρέμεινε άστεγη, φιλοξενούμενη πότε στο ΟΑΚΑ, πότε στα Λιόσια και πότε στην Ριζούπολη, τσιγγάνα αληθινή, χωρίς το δικό της σπιτικό, με σοβαρό αντίκτυπο τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Διότι την ώρα που οι άλλοι μεγάλοι του ιστορικού ΠΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός επέστρεφαν γρήγορα ή αργά στις ρίζες τους, οι "κιτρινόμαυροι" ακόμη και σήμερα ζουν με την προσμονή του "πάλι με χρόνια με καιρούς...". Το παρήγορο γι' αυτούς στην όλη ιστορία είναι πως η διοίκηση του Δημήτρη Μελισσανίδη, που ανέλαβε το καλοκαίρι τα ηνία της ομάδας, "ξεπάγωσε" το θέμα και με γρήγορες κινήσεις ετοίμασε ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα την προσεχή Τετάρτη. Ο Γιάννης Γρανίτσας λέει σχετικά: "Μακάρι όλα να πάνε καλά, το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου. Παρακολουθώ την υπόθεση, έστω και από μακριά, και ελπίζω ο σχεδιασμός να γίνει πράξη. Το θετικό συγκριτικά με την δική μου περίοδο είναι ότι τώρα επικρατεί ομόνοια και επιδεικνύεται κοινή στάση. Τότε υπήρχε διχόνοια που και αυτή έπαιξε τον ρόλο της" καταλήγει».

Keywords
Τυχαία Θέματα