«Θέλω τίτλους»

20:16 31/12/2012 - Πηγή: AEK365

«Πεινασμένος» για τίτλους, με τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε ο Τζος Πάουελ σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά τα όσα είπε...

-Πώς ήταν τα πράγματα όταν μόλις 20 ετών πήρες την απόφαση να παίξεις στη Ρωσία και να φύγεις μακριά από την πατρίδα σου ύστερα από μόλις δύο χρονιές στο κολέγιο;
«Είχα ολοκληρώσει μια αρκετά καλή σεζόν για εμένα

και πίστεψα πως είμαι έτοιμος για το βήμα παραπάνω. Πήρα ατζέντη και άρχισα να ψάχνω για το μεγαλύτερο βήμα. Ήρθε η πρόταση από τη Ρωσία και ήθελα να γνωρίσω μια νέα εμπειρία, αν και ήμουν μικρός».

-Ποιες είναι οι διαφορές που έχεις εντοπίσει στην Basket League ΟΠΑΠ, αλλά και στην Ευρωλίγκα, συγκριτικά με το ΝΒΑ;
«Πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα ερώτηση. Ειλικρινά χρειάζομαι αρκετό χρόνο για να το σκεφτώ και να απαντήσω (γέλια). Πρόκειται για τρεις εντελώς διαφορετικές λίγες. Η καθεμία έχει τα καλά της και τα άσχημά της. Όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα, μια και μέσω αυτού γίνεται η συγκεκριμένη συνέντευξη, έχω να πω μόνο καλά λόγια. Πρόκειται για πρωτάθλημα που είναι ανταγωνιστικό, αν κρίνω και από τα αποτελέσματα κάθε αγωνιστικής. Μου αρέσει. Έχει πολλούς καλούς παίκτες. Η Ευρωλίγκα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, είναι χωρισμένη σε φάσεις και όσο περνάνε τα ματς το παιχνίδι γίνεται και πιο ενδιαφέρον».

-Πρόσφατα βγήκες για ψώνια και πήρες δώρα για όλη την ομάδα και τον κόουτς. Εσύ τι περιμένεις να σου φέρει ο Αϊ-Βασίλης για τη νέα χρονιά;
«Ένα ζευγάρι καινούρια γόνατα (γέλια)».

-Πριν από λίγες μέρες ψώνισες δώρα για τους συμπαίκτες σου από το Official Olympiacos BC Store. Αν συναντούσες στο δρόμο έναν φίλο του Ολυμπιακού τι δώρο θα ήθελες να του κάνεις;
«Εισιτήρια για τους αγώνες του Ολυμπιακού».

-Πώς ήταν η εμπειρία σου στο πρωτάθλημα της Κίνας και, με όσα έχεις δει μέχρι τώρα, ο Ολυμπιακός μπορεί να επαναλάβει τα περσινά; Έχεις δει σε βίντεο τον περσινό τελικό της Ευρωλίγκας;
«Η εμπειρία μου στην Κίνα ήταν φανταστική. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, έναν άλλον πολιτισμό, διαφορετικούς ανθρώπους και καταστάσεις. Στην Κίνα μεγάλωσα ως άνθρωπος και ως παίκτης. Έγινα καλύτερος σε πολλούς τομείς και εντός, αλλά και εκτός παρκέ. Οι Κινέζοι έχουν εντελώς διαφορετικοί νοοτροπία από όλους τους άλλους λαούς του κόσμου. Όσο για τον περσινό τελικό, πιστεύω στους συμπαίκτες μου και την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει και πιστεύω πως μπορούμε να το επαναλάβουμε. Δεν έχω δει βίντεο, αλλά έχω δει πάρα πολλές φωτογραφίες κι έχω ακούσει πολλά για αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα θα δω και βίντεο, αυτό που έκαναν τα παιδιά και γύρισαν το παιχνίδι από μια τόσο μεγάλη διαφορά ήταν κάτι τρομερό».

-Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που σου έχουν κάνει τα Χριστούγεννα;
«Δεν θέλω να αδικήσω κάποιον και να ξεχωρίσω ένα. Αυτό που με ευχαριστεί πιο πολύ είναι να μου δίνουν αγάπη. Θέλω γύρω μου ανθρώπους που αγαπάω και με αγαπάνε. Όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά όλο τον χρόνο, αυτό είναι το καλύτερο δώρο για εμένα».

-Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να παίξει στο NBA και εάν ναι, γιατί και σε ποια ομάδα;
«Σίγουρα μπορεί να παίξει. Ο Βασίλης είναι εξαιρετικός παίκτης και θεωρώ πως μπορεί να τα καταφέρει και στο ΝΒΑ. Επειδή μπορεί να παίξει καλά και σε σετ παιχνίδι, αλλά και σε ομάδα που της αρέσει να παίζει γρήγορα, θα επέλεγα τους Μπόστον Σέλτικς ή τους Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι παίζουν αρκετά με το σετ παιχνίδι και το πικ εν ρολ. Αν τώρα έπρεπε να παίξει σε ομάδα που της αρέσει να τρέχει και να πηγαίνει σε υψηλά σκορ θα επέλεγα τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς».

-Ποιές είναι οι εντυπώσεις σου από το ελληνικό πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό μπάσκετ;
«Όπως είπα και νωρίτερα, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τα όσα έχω δει σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα. Πρόκειται για δύο λίγκες που η καθεμία έχει τα δικά της καλά. Σίγουρα η Ευρωλίγκα έχει κορυφαίες ομάδες από όλη την Ευρώπη, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα έχει τη δική του ομορφιά».

-Έστω ότι ήσουν χτυπημένος από την κρίση κι η οικονομική κατάστασή σου ήταν χάλια, θα πήγαινες σε ενεχυροδανειστήριο ένα από τα δαχτυλίδια του 2009 και 2010 ή... καλύτερα νηστικός;
«(Γέλια) Ποτέ μου δεν θα δώσω δαχτυλίδι. Ποτέ! Εάν ποτέ βρισκόμουν σε τέτοια κατάσταση θα έβρισκα άλλη λύση για να βγω από τις δυσκολίες. Αυτό που έζησα με τους Λος Άντζελες Λέικερς θα το θυμάμαι για πάντα».

-Ποιο στοιχείο των Λέικερς του 2009 και του 2010 θα ήθελες να δεις στο φετινό Ολυμπιακό;
«Είμαστε ομάδα και έχουμε καλή χημεία. Παίζουμε όλοι μαζί για έναν κοινό στόχο. Σε κάθε προπόνηση σπρώχνουμε ο ένας τον άλλον για να γίνει καλύτερος και όλοι μαζί να παρουσιάσουμε καλύτερο σύνολο. Αυτό το είχαμε και στους Λέικερς, καλή χημεία και ωραίο κλίμα. Και πάντα κοιτούσαμε ο ένας να κάνει καλύτερο τον διπλανό του, αυτό κάνουμε και στον Ολυμπιακό».

-Ύστερα από δύο πρωταθλήματα με τους θρύλους του ΝΒΑ, Λος Άντζελες Λέικερς, πόσο ισχυρό μπορεί να είναι το κίνητρο ενός παίκτη για κάτι ανάλογο και στην Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό;.
«Σίγουρα το κίνητρο είναι μεγάλο. Πάντα πρέπει να προσπαθείς για να γίνεσαι καλύτερος. Επειδή πήρες ένα πρωτάθλημα, κάποιον τίτλο ή κάποια άλλη διάκριση δεν σημαίνει πως σταματάς να προσπαθείς. Δεν χορταίνεις ποτέ, όσους τίτλους κι αν πάρεις. Θέλω πολύ να πάρω τίτλους με τον Ολυμπιακό και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τα καταφέρουμε».

-Ύστερα από δύο πρωταθλήματα με τους Λέικερς τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να παίξεις ένα ματς σε μία ομάδα της Β' Κατηγορία της Ελβετίας πριν από ένα χρόνο. Το κυνήγι νέων εμπειριών;
«Όντως. Στην Ελβετία αγωνίστηκα σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου, ήταν κάτι διαφορετικό. Πήρα κι από εκεί κάποιες εμπειρίες, έστω κι αν έμεινα για λίγες ημέρες. Στη συνέχεια πήγα στο Πουέρτο Ρίκο, μια και χρειαζόμουν να βρω αγωνιστικό ρυθμό».

-Τι σημαίνει για έναμ παίκτη που κέρδισε δύο πρωταθλήματα στο ΝΒΑ να φεύγει από το Λος Άντζελες και να βρίσκεται στην Κίνα και αργότερα στην Ελλάδα; Πόσο εύκολη είναι η προσαρμογή στα νέα δεδομένα;
«Η ζωή δεν μπορείς να γνωρίζεις τι θα σου φέρει και πότε. Εγώ αυτό που θέλω είναι όλος ο κόσμος να έχει υγεία και κάθε μέρα να ξυπνάω και να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος σε όλα τα επίπεδα. Είμαι άνθρωπος που προσαρμόζεται και του αρέσει να κυνηγάει τα όνειρά του. Έχω κάνει ένα πολύ όμορφο μπασκετικό ταξίδι μέχρι στιγμής, μια πολύ ωραία διαδρομή, και συνεχίζω. Νιώθω ευλογημένος για όσα έχω ζήσει. Δεν είχα δυσκολίες να προσαρμοστώ στην Ελλάδα, πρόκειται για πολύ όμορφη χώρα και ειλικρινά περνάω ωραία εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι καταπληκτική ομάδα με σπουδαίους παίκτες και φοβερή οργάνωση, οπότε προσαρμόστηκα αρκετά εύκολα».

-Από την ημέρα που ήρθες στον Ολυμπιακό (4/11) είχες μόνο νίκες και ύστερα από ενάμιση μήνα γνώρισες την πρώτη σου ήττα στην ομάδα. Πώς το αντιμετώπισες;
«Θεωρώ πως μπορείς να μάθεις από μια ήττα. Κάναμε πάρα πολλά λάθη και πρέπει να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας και μόνο για αυτή την εμφάνιση. Κανέναν άλλον. Πλέον, πρέπει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, να προπονηθούμε ακόμη πιο σκληρά και να δούμε τι λάθη κάναμε και να μην τα επαναλάβουμε. Όσο για τη δική μου απόδοση σε αυτό το ματς, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία. Έπαιξα πολύ άσχημα και δεν βοήθησα καθόλου. Ό,τι και αν συμβαίνει, όταν μπαίνεις στο παρκέ πρέπει να δίνεις τα πάντα. Κι εγώ δεν τα κατάφερα και θυμώνω με τον εαυτό μου και μόνο. Πλέον, είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, πιο σκληρά για να γίνουμε καλύτεροι και να παίξουμε όπως ξέρουμε και όπως πρέπει στο επόμενο παιχνίδι μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα