Τη ημερολόγιο του 2012 (Μέρος 2ο)

12:13 31/12/2012 - Πηγή: AEK365

1η Μαΐου

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, εναντίον των περικοπών σε θέσεις εργασίας, της ανισότητας του πλούτου και κατά των μέτρων λιτότητας.

4 Μαΐου

Αρχίζει στις φυλακές του Γκουαντάναμο η δίκη του φερόμενου ως σχεδιαστή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ.

5 Μαΐου

Η Ιαπωνία κλείνει τον τελευταίο της πυρηνικό αντιδραστήρα, μένοντας χωρίς πυρηνική ενέργεια για πρώτη φορά από το 1970. (Reuters)

Η ομάδα της

Τσέλσι νικά τη Λίβερπουλ και κατακτά το Κύπελλο Αγγλίας.

6 Μαΐου

Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 6ης Μαΐου 2012:Στις εκλογές, τα κόμματα που υποστηρίζουν το Μνημόνιο και τα μέτρα λιτότητας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) υφίστανται μεγάλες απώλειες, ενώ τα αντίθετα κόμματα προς τη λιτότητα κερδίζουν 60% των ψήφων. Το τελικό αποτέλεσμα φαίρνει πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατίαμε 18,85, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,78. Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 13,18 και ακολουθούν: Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,60, ΚΚΕ-8,48, Χρυσή Αυγή 6,97 και Δημοκρατική Αριστερά 6,11.

Διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών του 2012 με υποψηφίους τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και τον Φρανσουά Ολλάντ. Ο Ολάντ αναδεικνύεται νικητής των εκλογών.

Στο ιταλικό ποδόσφαιρο, η ομάδα της Γιουβέντους κερδίζει για 28η φορά το πρωτάθλημα της Serie A.

7 Μαΐου

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίζεται Πρόεδρος της Ρωσίας για 3η θητεία. (BBC)

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την εξέγερση στη Συρία, στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες για τις βουλευτικές εκλογές.

9 Μαΐου

Η Ατλέτικο Μαδρίτης νικά την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον τελικό του Europa League στο Βουκουρέστι και κατακτά το τρόπαιο για δεύτερη φορά σε διάστημα 3 ετών.

12 Μαΐου

Ο Έλληνας Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, αρχίζει τις προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να συμφωνήσουν για σχηματισμό κυβέρνησης από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακάλυψη νέων τμημάτων του ημερολογίου των Μάγιας αποδεικνύει ότι οι Μάγια δεν πίστευαν ότι το 2012 θα συμβεί το τέλος του κόσμου.

13 Μαΐου

Ανακαλύπτονται 49 διαμελισμένα πτώματα από τις αρχές σε δρόμο του Μεξικό, κοντά στην πόλη Μοντερρέι. Πιστεύεται ότι τα θύματα εκτελέστηκαν και εγκαταλείφθηκαν στη συνέχεια στο δρόμο από το πανίσχυρο καρτέλ των ναρκωτικών Los Zetas.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποτυγχάνει να πείσει τους πολιτικούς αρχηγούς να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.

Με δραματικό τρόπο η ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι κερδίζει την Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

15 Μαΐου

Ο Φρανσουά Ολάντ ορκίζεται ο 24ος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο Ολάντ διορίζει το Ζαν-Μαρκ Ερό στην πρωθυπουργία.

16 Μαΐου

Αρχίζει η δίκη του Σερβοβόσνιου Ράτκο Μλάντιτς στο Διεθνές Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη. Ο Μλάντιτς κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου. (CNN)

Έπειτα από το αδιέξοδο στις συνομιλίες των πολιτικών ηγετών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, νέες εκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, στις 17 Ιουνίου. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος διορίζεται υπηρεσιακός Πρωθυπουργός. (AP via Huffington Post)

17 Μαΐου

πεθαίνει η ιέρεια της μουσικής Ντίσκο, Ντόνα Σάμερ. Ήταν 63 ετών.

18 Μαΐου

Το κοινωνικό δίκτυο Facebook κάνει πρεμιέρα στο χρηματιστήριο.

Συναντώνται στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ η Ομάδα των Οκτώ με κυριότερα θέματα για συζήτηση την ελληνική κρίση χρέους και τα λοιπά προβλήματα των χωρών που ανήκουν στη ζώνη του ευρώ.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει με πτήση από την Αθήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου τον Ιούλιο. (BBC)

19 Μαΐου

Από έκρηξη βόμβας σε τεχνική σχολή στο Μπρίντεζι της Ιταλίας, σκοτώνεται μία 16χρονη σπουδάστρια.

Στο Μόναχο, η Τσέλσι κερδίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της το Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας στα πέναλτι της Μπάγερν Μονάχου.

20 Μαΐου

Η Μονπελιέ ΣΚ αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Γαλλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της διατηρώντας την τελευταία αγωνιστική την διαφορά 3 βαθμών που διατηρούσε από την 2η Παρί Σεν Ζερμέν από τον Μάρτιο.

Η Ρωσία κατακτά για 4η φορά τον τίτλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου ανδρών, που ολοκληρώνεται στο Ελσίνκι, επικρατώντας στον τελικό της Σλοβακίας με 6-2. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Τσεχία με νίκη επί της Φιλανδίας με 2-3.

21 Μαΐου

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι (οι περισσότεροι από τους οποίους φοιτητές) σκοτώνονται και 22 ακόμα τραυματίζονται από βουτιά λεωφορείου σε βραχώδη πλαγιά στην Αλβανία.

23 Μαΐου

Διενεργούνται προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, 15 μήνες έπειτα από την ανατροπή του Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ με επανάσταση. (BBC)

26 Μαΐου

Η Σουηδή τραγουδίστρια της ποπ Λορίν κερδίζει το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι της Euphoria. (Reuters μέσω ABC Online)

27 Μαΐου

Σε αεροπορικό βομβαρδισμό του NATO στο Αφγανιστάν σκοτώνεται μια οκταμελής οικογένεια, με 6 παιδιά.

Ο Μίκαελ Χάνεκε κερδίζει το Χρυσό Φοίνικα για την ταινία του Love στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

28 Μαΐου

Συλλαμβάνονται πολλοί Ιταλοί ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στους οποίους και ο αρχηγός της Λάτσιο, Στέφανο Μάουρι, στα πλαίσια έρευνας για στημένους αγώνες.

30 Μαΐου

Ο πρώην Πρόεδρος της Λιβερίας, Τσαρλς Τέιλορ, καταδικάζεται σε φυλάκιση 50 ετών από το Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης για τη Σιέρα Λεόνε, επειδή βοήθησε να διαπραχθούν εγκλήματα πολέμου κατά τη δίάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου της Σιέρα Λεόνε. (BBC)

Ο Ινδός Βισβανάθαν Άναντ νικά τον Μπόρις Γκέλφαντ και κατακτά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού για 4η συνεχή φορά και 5η στο σύνολό του.

31 Μαΐου

Στην Αίγυπτο τερματίζεται επίσημα έπειτα από 31 χρόνια η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με βάση την οποία οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν πολλές εξουσίες και μπορούσαν να καταστείλουν πολιτικές ταραχές και να συλλαμβάνουν διαφωνούντες.

2 Ιουνίου

Δικαστήριο στο Κάιρο καταδικάζει σε ισόβια κάθειρξη τον πρώην Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Αντλί για συνέργεια στις δολοφονίες διαδηλωτών κατά την Αιγυπτιακή Επανάσταση του 2011, που οδήγησε στην ανατροπή του Μουμπάρακ.

3 Ιουνίου

Συλλαμβάνεται στην Ιαπωνία ο Ναόκο Κικούτσι, μέλος της αίρεσης Αούμ Σινρικίο και ένας από τους δύο που παραμένουν ασύλληπτοι για τις επιθέσεις με αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο το 1995.

4 Ιουνίου

Ο ύποπτος για την ειδεχθή δολοφονία στον Καναδά, ο Λούκα Μανιότα, συλλαμβάνεται σε διαδικτυακό καφέ στο Βερολίνο. (Daily Mail) (BBC)

5 Ιουνίου

Λαμβάνει χώρα η τελευταία διάβαση της Αφροδίτης του 21ου αιώνα (αρχίζει στις 22:09 UTC της 5ης Ιουνίου και τελειώνει στις 04:49 UTC στις 6 Ιουνίου.

7 Ιουνίου

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης ρίχνει νερό εναντίον της Ρένας Δούρου και γρονθοκοπεί τη Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής, με παρουσιαστή το Γιώργο Παπαδάκη.

8 Ιουνίου

Αρχίζει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Πολωνία. (BBC)

Στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης, η Πολωνία έρχεται ισόπαλη 1-1 με την Ελλάδα.

11 Ιουνίου

Ο Ισπανός τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ κερδίζει για 7η φορά (ρεκόρ) το απλό ανδρών του Ρολάν Γκαρός. (NDTV SPORTS) (Al Jazeera)

12 Ιουνίου

Στον αγώνα Ελλάδας-Τσεχίας (1-2), δόθηκαν οι λιγότερες πάσες σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από το 1980.

15 Ιουνίου

Συλλαμβάνεται από την αστυνομία στην Ιαπωνία ο Κατσούγια Τακαχάσι της αίρεσης Αούμ Σινρικίο, ο τελευταίος καταζητούμενος για την τρομοκρατική επίθεση με αέριο Σαρίν στο Μετρό του Τόκιο, το 1995, κατά την οποία σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι.

Ο αγώνας ανάμεσα στη Γαλλία και στην Ουκρανία διακόπτεται για 55 λεπτά στο Ντόνετσκ εν μέσω καταιγίδας και καταρρακτώδους βροχής.

16 Ιουνίου

Με ένα γκολ του Γιώργου Καραγκούνη η Ελλάδα κερδίζει η Ρωσία και προκρίνεται στην επόμενη φάση του Euro 2012.

Ο κασκαντέρ Νικ Βαλέντα γίνεται το πρώτο πρόσωπο που περπατά σε σχοινί πάνω από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα στα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά.

17 Ιουνίου

Για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία.

Πεθαίνει ο Ρόντνεϊ Κινγκ σε ηλικία 47 ετών. Ο ξυλοδαρμός του το 1991 από αστυνομικούς καταγράφηκε σε βίντεο και προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

19 Ιουνίου

Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με τα αντίπαλα κόμματα με σκοπό το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.

21 Ιουνίου

Ορκίζεται η νέα Κύβερνηση που προκύπτει μετά τη συνεργασία των Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.

Οι Μαϊάμι Χιτ κερδίζουν τους τελικούς του NBA για το 2012, επικρατώντας των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με 4 νίκες εναντίον μιας. Ο Λεμπρόν Τζέιμς κερδίζει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη.

22 Ιουνίου

Η Γερμανία νικά την Ελλάδα 4-2 στα προημιτελικά, στο Γκντανσκ. Η εθνική ανδρών της Ελλάδας αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

24 Ιουνίου

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς δεν θα παραστεί στο συμβούλιο κορυφής της ΕΕ καθώς αναρρώνει έπειτα από επέμβαση στο μάτι. (BBC)

Πολιτική και εκλογές

Ο Μοχάμεντ Μόρσι από την Αδελφότητα των Μουσουλμάνων ανακηρύσσεται νικητής των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο στον τελικό γύρο. (BBC)

Η Τυνησία εκδίδει τον πρώην Πρωθυπουργό της Λιβύης Αλ Μπαγκνταντί Αλί Αλ Μαχμούντι.

Η Σαουδική Αραβία επιτρέπει για πρώτη φορά σε γυναίκες αθλήτριες να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

25 Ιουνίου

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Βασίλης Ράπανος, παραιτείται για λόγους υγείας.

26 Ιουνίου

Νέος υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα διορίζεται ο Γιάννης Στουρνάρας.

27 Ιουνίου

Η Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και ο πρώην διοικητής του προσωρινού IRA και του Σιν Φέιν , Μάρτιν Μακ Γκίνις ανταλλάσσουν χειραψία κατά τη διάρκεια ιστορικής συνάντησης στο Μπέλφαστ.

Η Ισπανία νικά στα πέναλτι την Πορτογαλία και προκρίνεται στον τελικό της Κυριακής στο Κίεβο.

Παραιτείται ο προπονητής της εθνικής Ολλανδίας, Μπερτ φαν Μάρβικ.

28 Ιουνίου

Η Ιταλία κερδίζει τη Γερμανία στον ημιτελικό με 2 γκολ από το πρώτο ημίχρονο, που πέτυχε ο Μάριο Μπαλοτέλι. Οι Ιταλοί προκρίνονται έτσι στον τελικό της διοργάνωσης.

30 Ιουνίου

Ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO καταστρέφεται από Μουσουλμάνους μαχητές στο Τιμπουκτού. Πρόκειται για το Μαυσωλείο του Σίντι Μαχμούτ μπεν Αμάρ.

Ο Λοράν Μπλαν παραιτείται από προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας, έπειτα από τον αποκλεισμό της χώρας από τη διοργάνωση.

Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί προτείνει τη διοργάνωση του 2020 να διεξαχθεί σε πολλές πόλεις. (BBC)

1 Ιουλίου

Η Ιαπωνία πυροδοτεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της, θέτοντας ξανά σε λειτουργία τον πρώτο πυρηνικό αντιδραστήρα μετά το δυστύχημα στη Φουκουσίμα.

Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες στο Μεξικό για τις γενικές εκλογές, με το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα να κερδίζει τη νίκη. Πρόεδρος εκλέγεται ο Ενρίκε Πένα Νιέτο.

Η Ισπανία νικά την Ιταλία με 4-0 και κατακτά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2012 για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη συνολικά.

3 Ιουλίου

Ανακαλύφθηκε ότι ο άλλοτε ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος πέθανε το 2004, πιθανότατα να είχε δηλητηριαστεί, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Πεθαίνει ο ηθοποιός Άντι Γκρίφιν, ο τηλεοπτικός "Μάτλοκ".

4 Ιουλίου

Επιστήμονες του CERN παρουσιάζουν πρόσφατα αποτελέσματα από τα πειράματα CMS και ATLAS που συνηγορούν στην ύπαρξη του σωματιδίου μποζόνιο του Χιγκς.

(BBC) (CERN press release)

Η Κορίνθιανς κατακτά το Κόπα Λιμπερταδόρες, επικρατώντας με 2-0 της Μπόκα Τζούνιορς στον δεύτερο τελικό της διοργάνωσης (πρώτος αγώνας 1-1), στο Σάο Πάολο.

5 Ιουλίου

Ανασύρονται από το βυθό της Μεσογείου οι σοροί των 2 Τούρκων πιλότων του πολεμικού αεροσκάφους F-4 Phantom που καταρρίφθηκε από τη Συρία στις 22 Ιουνίου 2012.

6 Ιουλίου

Ο πρώην de facto Πρόεδρος της Αργεντινής Χόρχε Βιδέλα και ο Στρατηγός Ρεϊνάλντο Μπινιόνε κρίνονται ένοχοι για την αρπαγή 400 βρεφών από πολιτικούς κρατουμένους κατά τη διάρκεια του Βρόμικου Πολέμου επί δικτατορίας.

8 Ιουλίου

Στο τένις ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ νικά το Βρετανό Άντι Μάρεϊ με 3-1 σετ και κατακτά το απλό του Ουίμπλεντον στον τελικό στην Αγγλία.

Πεθαίνει ο Αμερικάνος ηθοποιός Έρνεστ Μπόργκναϊν.

12 Ιουλίου

Σε χιονοστιβάδα στο Όρος Μοντί, κοντά στο Λευκό Όρος των Γαλλικών Άλπεων, χάνουν τη ζωή τους 9 ορειβάτες και άλλοι 8 τραυματίζονται.

18 Ιουλίου

Έξι Ισραηλινοί τουρίστες σκοτώνονται και άλλοι 30 τραυματίζονται από έκρηξη βόμβας σε τουριστικό λεωφορείο στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, στη Βουλγαρία.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορεί το Ιράν για την έκρηξη.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοινώνεται επίσημα ως ο Υπέρτατος Ηγέτης της Βόρειας Κορέας, αξίωμα που κατέλαβε ντε φάκτο μετά το θάνατο του πατέρα του. Αποκτά επίσης το βαθμό του στρατάρχη του Λαϊκού Στρατού της Κορέας.

20 Ιουλίου

Κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Μπάτμαν στην Ορόρα του Κολοράντο ένας οπλισμένος νεαρός ανοίγει πυρ και σκοτώνει 12 άτομα ενώ τραυματίζει 59.

Φθάνει στο Λονδίνο η Ολυμιακή Φλόγα για την τελική φάση της τελετής αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. (BBC)

21 Ιουλίου

Συλλαμβάνεται ο μπάτλερ του Πάπα για κλοπή εγγράφων.

23 Ιουλίου

Σε θρησκευτική διαμάχη σε περιοχή στη Βορειοανατολική Ινδία σκοτώνονται τουλάχιστον 19 άτομα.

Πυρκαγιές στην Καταλονία σκοτώνουν τέσσερα άτομα.

Ο μακελάρης του κινηματογράφου στο Κολοράντο, Τζέιμς Χόλμς κάνει την πρώτη εμφάνιση στο δικαστήριο.

Πεθαίνει η πρώτη Αμερικανίδα αστροναύτης, Σάλι Ράιντ. ήταν 61 ετών.

24 Ιουλίου

Σε δάσος στη Ρωσία βρίσκονται τέσσερα βαρέλια στα οποία έχουν τοποθετηθεί 248 ανθρώπινα έμβρυα.

25 Ιουλίου

Ανακοινώνεται ο γάμος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν με την Ρι Σολ Γιου.

Ξεκινά, ανεπίσημα, η Ολυμπιάδα με τους αγώνες του γυναικείου ποδοσφαίρου.

27 Ιουλίου

Πραγματοποιείται η τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Λονδίνου με ένα σόου άκρως βρετανικό.

28 Ιουλίου

Ο Αντρέι Σεφτσένκο ανακοινώνεται πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

30 Ιουλίου

Οι τρεις κοπέλες της μπάντας "Pussy Riot" δικάζονται στη Μόσχα.

31 Ιουλίου

Ο Μάικλ Φελπς κερδίζει το 19ο Ολυμπιακό του μετάλλιο και κάνει ρεκόρ.

1 Αυγούστου

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιπτέρισης κατηγορεί 8 αθλήτριες του διπλού από την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ινδονησία ότι "δεν προσπάθησαν όσο μπορούσαν για να κερδίσουν τα παιχνίδια τους".

4 Αυγούστου

Στο στίβο, ο Νοτιοαφρικανός Όσκαρ Πιστόριους γίνεται ο πρώτος ακρωτηριασμένος αθλητής που λαμβάνει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες στον αγώνα των 400μ.

5 Αυγούστου

Στο τένις, ο Άντι Μάρεϊ νικά το Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του μονού ανδρών και κατακτά το 16ο χρυσό μετάλλιο για τη Βρετανία. (BBC Sport)

Στο στίβο, ο σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ από την Τζαμάικα κερδίζει τον τελικό των 100 μέτρων.

6 Αυγούστου

Προσεδαφίζεται επιτυχώς στον Άρη το Curiosity, εγκαινιάζοντας μια νέα φάση για την εξερεύνηση του «κόκκινου πλανήτη».

7 Αυγούστου

Στο στίβο, η Αυστραλέζα Σάλι Πίρσον κερδίζει τα 100μ με εμπόδια και με νέο ρεκόρ Ολυμπιακών Αγώνων με χρόνο 12,35 δεύτερα.

9 Αυγούστου

Στο Ποτοσί του Μεξικού οι αρχές βρίσκουν σε ένα φορτηγάκι 14 πτώματα.

Η Βρετανίδα Νίκολα Άνταμς γίνεται η πρώτη πυγμάχος που κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες επικρατώντας της Κινέζας Ρεν Κανκάν στον τελικό της κατηγορίας μύγας.

Ο Κενυάτης Ντέιβιντ Ρουντίσα γίνεται ο πρώτος αθλητής που πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ στο στίβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με τη νίκη του στα 800μ.

Ο Γιουσέιν Μπολτ από την Τζαμάικα γίνεται ο πρώτος αθλητής που κερδίζει τα αγωνίσματα των 100μ και των 200μ σε συνεχιζόμενες Ολυμπιάδες.

10 Αυγούστου

Συλλαμβάνεται ο Χοακίν Γκουσμάν, γνωστό και ως "Ελ Τσάπο". Πρόκειται για τον πλέον καταζητούμενο έμπορο ναρκωτικών του Μεξικού.

11 Αυγούστου

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ ανακοινώνει πως ο Πολ Ράιν θα είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του.

Στον τελικό του ποδοσφαίρου ο Μεξικό κερδίζει 2-1 της Βραζιλία και παίρνει το χρυσό.

Τρίτο χρυσό για τον Γιουσέιν Μπολτ που οδηγεί την ομάδα της Τζαμάικα σε παγκόσμιο ρεκόρ.

12 Αυγούστου

Τελετή λήξης της Ολυμπιάδας με βρετανικό πάρτι.

Ο Στέφεν Κίπροτιτς από την Ουγκάντα κερδίζει τον Μαραθώνιο.

14 Αυγούστου

Σε εθνικό πάρκο στο Καζακστάν βρίσκονται τα πτώματα 11 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί με μαχαίρι.

15 Αυγούστου

Ο Φαμπρίς Μουάμπα ανακοινώνει την απόσυρση του από την ενεργό δράση.

16 Αυγούστου

Στη Νότιο Αφρική η αστυνομία ανοίγει πυρ κατά εργαζομένων σε ορυχεία που διαμαρτύρονται. Τουλάχιστον 12 οι νεκροί.

17 Αυγούστου

Δικαστήριο στη Μόσχα καταδικάζει τα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot σε φυλάκιση δύο ετών.

19 Αυγούστου

Μέσα σε μια μέρα τρεις δημοσιογράφοι βρίσκονται δολοφονημένοι στο Μεξικό.

Αυτοκτονεί ο σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ πέφτοντας από γέφυρα στο Λος Άντζελες.

21 Αυγούστου

Στη Συρία η δημοσιογράφος από την Ιαπωνία Μίκα Γιαμαμότο δέχεται σφαίρα και πεθαίνει. Το βίντεο όπου ξεψυχά συγκλονίζει τον πλανήτη.

23 Αυγούστου

Απορρίπτεται η έβδομη αίτηση αποφυλάκισης του δολοφόνου του Τζον Λένον, Μάρκ Τσάπμαν.

Ο Αμερικάνος ποδηλάτης Λανς Άρμστρονγκ ανακοινώνει ότι δεν θα προσβάλει την ετυμηγορία του αμερικάνικου οργανισμού αντι-ντόπινγκ.

24 Αυγούστου

Δικαστήριο στο Όσλο καταδικάζει τον Άντερς Μπρέιβικ σε 21 χρόνια φυλάκιση, την ανώτατη ποινή που μπορεί να δοθεί στη Νορβηγία.

25 Αυγούστου

Πεθαίνει ο αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ σε ηλικία 82 ετών. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι.

26 Αυγούστου

Στο Αφγανιστάν ομάδα Ταλιμπάν αποκεφαλίζει 17 άτομα.

Οι γυναίκες του Τόγκο ανακοινώνουν ότι θα προχωρήσουν σε απεργία από το σεξ.

27 Αυγούστου

Στην Ισλανδία αποδεικνύεται πως μια τουρίστρια που είχε δηλωθεί αγνοούμενη συμμετείχε στην επιχείρηση ανεύρεση της για ώρες.

Στο Ντίσελντορφ κατά τη διάρκεια αγώνων ένας 75χρονςο δέχεται ακόντιο στον λαιμό κα πεθαινει.

Το Curiosity μεταδίδει την πρώτη ανθρώπινη φωνή στον Άρη. Επιπλέον στέλνει τις πρώτες φωτογραφίες από τον πλανήτη.

29 Αυγούστου

Στην έβδομη επέτειο του τυφώνα Κατρίνα, ο τυφώνα Ισαάκ χτυπά τη Νέα Ορλεάνη χωρίς όμως να αφήσει μεγάλες ζημειές.

Τελετή έναρξης της Παραολυμπιάδας στο Λονδίνο.

Η Αμερικάνικη Ομοσπονδία ποδηλασίας αφαιρεί όλους τους τίτλους από τον Λαρς Άρμστρονγκ.

Keywords
ημερολόγιο, ημερολόγιο, τελος του κοσμου, ανεξαρτητοι ελληνες, χρυση αυγη, serie a, europa league, huffington post, ολυμπιακοί αγώνες, daily mail, al jazeera, euro 2012, νεα δημοκρατια, βασίλης ράπανος, γιάννης στουρνάρας, Τελετή Έναρξης, Τελετή Λήξης, λανς άρμστρονγκ, μαΐου, ιαπωνια, reuters, εκλογες, μνημονιο, ΠΑΣΟΚ, νέα, συριζα, γαλλια, σαρκοζι, bbc, europa, league, cnn, ελλαδα, ιουνίου, πικραμμενος, huffington, facebook, ηπα, αθηνα, βομβα mall, σεν, ρωσία, Χόκεϊ, αιγυπτος, μουμπαρακ, ποπ, eurovision, abc, online, nato, love, διαδηλωσεις, μετρο, mail, utc, κασιδιαρης, κανελλη, sports, γκολ, euro, κινγκ, σαμαρας, nba, γκντανσκ, τυνησια, λιβυη, στουρναρας, ira, unesco, μπεν, uefa, cern, atlas, χιγκς, press, σετ, εμφάνιση, σολ, γιου, δραση, riot, ολυμπιακος, κορεα, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, πιστοριους, sport, μιτ, αποσυρση, απεργια, Αντωνης Σαμαρας, ΚΚΕ, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, χρηματιστηριο, σταση εργασιας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, απεργια υπα, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, ομαδα διας, απεργια 3 μαρτιου, eurovision 2012, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, Ελιζαμπεθ Τειλορ, απεργια μμε, βασιλικος γαμος, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, www.facebook.com, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, Jorge Luis Borges, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, Μις φαν ντερ ρόε, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, κασιδιαρης κανελλη, πυρκαγιες, απεργια 26 σεπτεμβριου, εκλογες ηπα, μνημονιο 3, ιταλια εκλογες, ντάγκλας άνταμς, νεος παπας, eurovision 2013, γιάννης στουρνάρας, ραπανος, βασίλης ράπανος, ξανα, ρολαν γκαρος, δουρου, ολυμπιακη φλογα, κομματα, αποτελεσματα, utc, βιντεο, euro 2012, ρωσία, αιτηση, αλβανια, αστυνομια, αυγη, αφρικη, αφγανισταν, βερολινο, βουλγαρια, βραζιλια, γαμος, γερμανια, δημοκρατια, δημοκρατικη αριστερα, εβδομη, εθνικη, ηγετης, ηθοποιος, ηνωμενο βασιλειο, ηπα, θητεια, ινδια, ιραν, ισπανια, ισραηλ, ισλανδια, ιταλια, κινα, λονδινο, μνημειο, ουκρανια, παιχνιδια, πυρηνικη ενεργεια, σφαιρα, φλογα, φωτογραφιες, abc, cern, ira, nba, uefa, αγωνες, αεροδρομιο, αμερικη, ανθρωπος, αρπαγη, ασια, βορεια, βορεια αμερικη, γκολ, γεφυρα, γινεται, γιου, γκντανσκ, γκουανταναμο, γυρος, δασος, δευτερο, δευτερα, διαστημα, δικη, δοθει, διοικητης, δολοφονιες, δικτυο, εγκληματα, ευρω, εκρηξη, ελισαβετ, ελσινκι, ενεργεια, ενρικε, εμφάνιση, εξι, ερχεται, εσωτερικων, ετων, ευρωπη, ζωη, ζωνη, η δικη, ηλικια, η τελετη, θεσεις εργασιας, λιβερπουλ, ινδος, ημιχρονο, ινδονησια, ισαακ, καζακσταν, κυβερνηση, κυπελλο, κινγκ, κιεβο, κλοπη, κομμα, χτυπα, λανς άρμστρονγκ, λειτουργια, λεωφορειο, λιανα κανελλη, μαγια, μαΐου, ματι, μπατμαν, μεξικο, μυγας, μηνες, μιτ, μοναχο, μοσχα, μπεν, μοχαμεντ, ναδαλ, νερο, νικη, νορβηγια, ντισελντορφ, ομαδα, οκλαχομα, οικογενεια, οκτω, ολυμπιακη, οσλο, ορλεανη, ορος, ορυχεια, ουγκαντα, παιδια, ποδοσφαιρο, πεθανε, πολωνια, ποπ, πορτογαλια, πουτιν, προβληματα, πτηση, ρεκορ, σαουδικη αραβια, σαο παολο, σαο, σεν, σετ, συζητηση, συνεχεια, συρια, σιερα λεονε, σιερα, σολ, σοου, σπριντερ, ταλιμπαν, τειλορ, τζαμαικα, τογκο, τοκιο, τονι, τραγουδιστρια, τριτη, τσεχια, τσελσι, φεγγαρι, φεντερερ, φεστιβαλ, φτανει, φουκουσιμα, φωνη, φορα, χαγη, χιγκς, χοακιν, χρυση, ωρες, αγωνας, al jazeera, atlas, love, euro, εθνικο, europa, φυλακες, huffington, χωρα, ιερεια, ιουνίου, league, λευκο, nato, νεκροι, πεφτοντας, πενα, press, riot, serie a, σκοτωνει, θεματα, θεσεις, υγειας, unesco
Τυχαία Θέματα