Τιτανομαχία πράξη πρώτη

08:36 18/1/2012 - Πηγή: AEK365

COPA DEL REY ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
"ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΜΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ"
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θέσαρ Φερνάντεθ

Σχεδόν ένα μήνα μετά την αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα τίθενται ξανά αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο αυτή την φορά για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας. Πρόκειται για το 9ο Clasico τον τελευταίο χρόνο με την Ρεάλ Μαδρίτης να θέλει την νίκη και για να

πάρει προβάδισμα πρόκρισης αλλά και για να πάρει ρεβάνς για την ήττα στο πρωτάθλημα. Από την μεριά της η Μπαρτσελόνα θα επιδιώξει να αποδείξει για ακόμα μια φορά ποιος είναι το αφεντικό.

Στους γηπεδούχους, ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν μπορεί να υπολογίζει στον Αλβάρο Αρμπελόα καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει την έφεση για την μια αγωνιστική τιμωρίας. Αυτό σημαίνει πως ο Φάμπιο Κοεντράο θα πάει στο δεξί άκρο της άμυνας με την συμμετοχή του Πέπε να κρίνεται την τελευταία στιγμή. Ο Λασανά Ντιαρά θα είναι ξανά στο αρχικό σχήμα παίρνοντας την θέση του τραυματία Κεντίρα ενώ νοκ άουτ είναι ο Άνχελ Ντι Μαρία με την θέση του να παίρνει ο Καγεχόν.

Στην Μπαρτσελόνα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν μπορεί να υπολογίζει στον Σεϊντού Κεϊτά λόγω απουσίας του ποδοσφαιριστή στο Κόπα Άφρικα όπως επίσης και στους τραυματίες Φοντάς, Πέδρο, Βίγια και Αφελάι. Ο Ντάνι Άλβες θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα με τον Σεσκ Φάμπρεγας να διατηρεί την θέση του μπροστά δίπλα σε Μέσι και Σάντσες. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει και πάλι ο Πίντο όπως συμβαίνει στους αγώνες Κυπέλλου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πέρσι στο "Μεστάγια" όταν και είχε επικρατήσει της Μπαρτσελόνα με 1-0 στην παράταση χάρη σε τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτή ήταν και η μοναδική νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στα τελευταία 12 παιχνίδια κόντρα στην Μπαρτσελόνα καθώς έχει 8 ήττες και 3 ισοπαλίες. Η τελευταία ήττα σημειώθηκε πριν από ένα μήνα μέσα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" όταν το πιο γρήγορο γκολ σε Clasico του Μπενζεμά δεν στάθηκε αρκετό με τους Σάντσες, Τσάβι και Σεσκ να διαμορφώνουν το τελικό 3-1 για την Μπαρτσελόνα. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από έξι επιτυχίες στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" που ο Λιονέλ Μέσι δεν σκόραρε.

Keywords
Τυχαία Θέματα