Τον έσωσε ο Βιεϊρίνια

01:45 21/10/2011 - Πηγή: AEK365

«Γκέλα» παρόμοια ή και χειρότερη από αυτήν με τον ΟΦΗ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ με την Σάμροκ Ρόβερς για την 3η αγωνιστική των Ομίλων του Europa League. Ευτυχώς για τους Θεσσαλονικείς, υπάρχει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος, μετά την «ψυχρολουσία» των Ιρλανδών και την ισοφάριση στο 48', με πολύ όμορφο γκολ

στο 63' (2-1) χάρισε στην ομάδα του την πρώτη του νίκη στον Α' Όμιλο και τον έβαλε δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Λαζάρ στο 12' είχε ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Μπόλονι ο οποίος έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές και προετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Άρη με «μετρημένα κουκιά».

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ήθελε το γρήγορο γκολ στο ματς, προκειμένου να μπει σε θέση οδηγού στο ματς και να «διώξει» από πάνω του το άγχος, μιας και προέρχεται και από το 0-0 με τον ΟΦΗ στην Τούμπα. Και το πέτυχε με τον Λαζάρ μόλις στο 12'. Στην συνέχεια του αγώνα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε και άλλες ευκαιρίες για να φτάσει και σε άλλα τέρματα, ωστόσο, ο τραυματισμός του Λίνο (η 18η θλάση φέτος) έμελλε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, η Σάμροκ μέσω αντεπιθέσεων προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Χαλκιά.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον ΠΑΟΚ. Η Σάμροκ στο 48' έφτασε στην ισοφάριση και «πάγωσε» την Τούμπα. Στη συνέχεια του αγώνα, οι Ιρλανδοί «κλείστηκαν» με μοναδικό σκοπό να κρατήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο ΠΑΟΚ τριγύριζε έξω από την περιοχή της Σάμροκ, χωρίς να μπορεί να φτάσει σε κάποιο γκολ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και ο τραυματισμός του Αθανασιάδη να αφαιρέσει ακόμα ένα «όπλο» και να προσθέσει ακόμα έναν «πονοκέφαλο» από τον Μπόλονι. Τους Θεσσαλονικείς ωστόσο, ξελάσπωσε ο συνήθης ύποπτος. Ο λόγος για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος με πολύ ωραία προσπάθεια και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα «λυτρώνοντας» την ομάδα του στο 63'.

Στα υπόλοιπα λεπτά, ο ΠΑΟΚ κράτησε την μπάλα, δεν έδωσε χώρους στην αντίπαλη ομάδα, «πάγωσε» τον ρυθμό και με την Σάμροκ να έχει ξεμείνει από δυνάμεις κράτησε ως το τέλος το 2-1 και πέτυχε την πρώτη του νίκη στον Όμιλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο (28' Σνάουτσνερ), Έτο, Αρίας, Λαζάρ, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (88' Παπάζογλου), Αθανασιάδης (61' Γεωργιάδης)

Σάμροκ (Μάικλ Ο' Νιλ): Τόμσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Μάρεϊ, Ράις, Ο' Ντόνελ, Ομάν, Πάτερσον (74' Κίλνταφ), Τέρνερ (74' Φιν), Ντένεχι, Σέπαρντ (84' ΜακΚέιμπ)

Διαιτητής: Τόνι Ασούμοα
Γήπεδο: Τούμπα

Η βαθμολογία του Α' Ομίλου

Τότεναμ 7
ΠΑΟΚ 5
Ρουμπίν 4
Σάμροκ 0

Keywords
Τυχαία Θέματα