Τραβάνε χειρόφρενο όλα τα Μέσα!

14:59 24/1/2013 - Πηγή: AEK365

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για επίταξη των εργαζομένων του Μετρό, αποφασίστηκε τα λεωφορεία, το τραμ και ο ηλεκτρικός να ακινητοποιηθούν μέχρι το τέλος της βάρδιας!
Επιπλέον στον προαστιακό αποφασίστηκαν

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενώ δόθηκε εντολή στους οδηγούς των τρόλεϊ να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αποφάσισαν απεργία ως την ερχόμενη Τρίτη μέχρι νεωτέρας.

Για το μέτρο της επίταξης Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε ότι η κυβέρνηση ντύθηκε στο χακί και έκανε λόγο για πραξικοπηματικά, κατά του συντάγματος και στρατιωτικού τύπου μέτρα, που έχουν σκοπό να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να γίνουν μεγαλύτερες μειώσεις μισθών. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεταβεί στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια.

Κοινωνικά απαράδεκτη, χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την απεργία στα Μέσα Μεταφοράς μιλώντας σε στελέχη του κόμματος. Όπως είπε «το να φορτίζεις την ατμόσφαιρα και να επαυξάνεις την ταλαιπωρία της κοινωνίας είναι μια πρόκληση απαράδεκτη και αδιανόητη. Αυτή η αντίληψη του συνδικαλισμού δεν έχει καμιά σχέση με την αντίληψη της εποχής και της δικής μας για το τι σημαίνει κοινωνική ευθύνη». Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολίασαν ότι ήταν η πιο ήπια απόφαση που μπορούσε να ληφθεί και ότι υπάρχουν και σωματεία στο Μετρό που θέλουν να δουλέψουν.
Για ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης από πλευράς κυβέρνησης κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΔΗΜ.ΑΡ. ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κάλεσε την κυβέρνηση να συναντηθεί με την ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα των μεταφορών για να βρεθεί λύση και πρόσθεσε πως «τα προβλήματα δεν λύνονται με την ποινικοποίηση των αγώνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα