10+1 προτάσεις του ΑΚΕΛ για στήριξη των ευάλωτων ομάδων στην εκπαίδευση, παρουσίασε ο Χριστοφίδης

13:25 11/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τις 10 συν μία προτεραιότητες του ΑΚΕΛ για στήριξη των ευάλωτων ομάδων στην εκπαίδευση, που αποτελούν εισηγήσεις του κόμματος και οι οποίες παραδόθηκαν χθες στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής του γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Μιλώντας

σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι “ο κ. Αναστασιάδης εξήγγειλε μέτρα για στήριξη των ευάλωτων ομάδων, τα οποία ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον τομέα της παιδείας είναι ανεπαρκή”, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ, ασκώντας το ρόλο του “ως δημιουργική αντιπολίτευση, θέλοντας να συμβάλουμε ουσιαστικά στη στήριξη των νέων και των παιδιών μας, διαμορφώσαμε ένα πακέτο προτάσεων τις οποίες χθες καταθέσαμε στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού”.

“Αυτές οι προτάσεις είναι συγκεκριμένες, υλοποιήσιμες και με εισηγήσεις από πού μπορούν να εξευρεθούν τα αναγκαία κονδύλια” και “στηρίζονται στο δεδομένο ότι μετά τη συμφωνία Αναστασιάδη- Γιούρογκρουπ έχει διαμορφωθεί μια εντελώς καινούρια κοινωνική πραγματικότητα που επιβάλει επανακαθορισμό προτεραιοτήτων”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΑΚΕΛ για στήριξη των ευάλωτων ομάδων στην εκπαίδευση, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι αυτές είναι η ενίσχυση της Μαθητικής Πρόνοιας, μέσω λεπτομερής μελέτη του προϋπολογισμού του Υπουργείου για εξεύρεση εξοικονομήσεων (π.χ. ταξίδια προσωπικού) και μεταφορά πιστώσεων στο ταμείο μαθητικής πρόνοιας, η επέκταση των Ολοήμερων Σχολείων και των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας μέσω των διαρθρωτικών προγραμμάτων της ΕΕ, η αύξηση δικαιούχων στα δημόσια νηπιαγωγεία, η αύξηση σπουδαστών στα ΜΙΕΕΚ, η ψυχολογική στήριξη μαθητών, μέσω εκπόνησης άμεσου σχεδίου από την ΥΕΨ, η ενίσχυση της Φοιτητικής Μέριμνας, η αύξηση εσόδων Πανεπιστημίων, η αύξηση εισακτέων και μεταγραφών για φοίτηση στην Κύπρο, η μείωση διδάκτρων και αύξηση υποτροφιών, η επέκταση στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου του θεσμού «Δίκτυο Συνεργαζόμενων Υποστατικών» και οι δωρεάν Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις

Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι οι εισηγήσεις του ΑΚΕΛ “είναι αποτέλεσμα ενός ζωντανού διαλόγου με πρόσωπα και φορείς της κοινωνίας που εξειδικεύονται σε σχετικούς τομείς: πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς, τεχνοκράτες και ασφαλώς νέους και νέες” και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις θα αποσταλούν και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για ένα ειλικρινή διάλογο και κοινές πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση της νέας κοινωνικής πραγματικότητας, ιδιαίτερα στο κρίσιμο εθνικό κεφάλαιο της Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα