Έφυγε από τη ζωή ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Θανάσης Νάκος

16:58 28/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έφυγε από τη ζωή ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Νάκος, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας ιδιωτικής κλινικής, μετά από εγχείριση ανοιχτής καρδιάς.

Ο Θανάσης Νάκος, γεννημένος στο Βόλο το 1950, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, εξελέγη πρώτη φορά στο κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία

το 1993 και έκτοτε εκλέχτηκε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που ακολούθησε. Διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση υπό τον Κώστα Καραμανλή και Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων. Υπηρέτησε το κόμμα του από διάφορες θέσεις, όπως του επικεφαλής του Τομέα κοινοβουλευτικού έργου Γεωργίας και μετά Βιομηχανίας αλλά και Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης. Στις τελευταίες εκλογές, εκλέχτηκε Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Τη θλίψη τους για το χαμό του Θανάση Νάκου εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στο μήνυμά του τόνισε ότι τίμησε το κοινοβούλιο με την παρουσία του και αγωνίστηκε ανιδιοτελώς για την παράταξη με ήθος και αξιοπρέπεια, συμπληρώνοντας ότι κυρίως τίμησε τη Μαγνησία από όπου καταγόταν.

Τη λύπη του εξέφρασε με μήνυμα και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι ο Θανάσης Νάκος ήταν πιστός στις ιδέες του, αγωνιστικός και καλοπροαίρετος, μια διακριτή και σοβαρή παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας. Η Δημοκρατική Αριστερά, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος, υπογραμμίζοντας ότι σεβόταν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον πλουραλισμό.

Έμπειρο πολιτικό και κοινοβουλευτικό άνδρα, που είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και την εκτίμηση των κομμάτων χαρακτηρίζει τον Θανάση Νάκο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Με ανακοίνωσή τους τη θλίψη τους εκφράζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ τις υπηρεσίες του που προσέφερε στους κόλπους του κόμματός του εξήρε στο δικό του μήνυμα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Τη θέση του Θανάση Νάκου στη Βουλή θα καταλάβει η πρώτη επιλαχούσα Ζέτα Μακρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα