Aρχισε η αντεξέταση του Ανδρέα Γρηγορίου Κασάπη για τη δολοφονία Χατζηκωστή

16:42 1/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κατά την ακροαματική διαδικασία της Τετάρτης στη δίκη για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή, άρχισε η αντεξέταση του Ανδρέας Γρηγορίου Κασάπη από τη δικηγόρο της Δημοκρατίας Ελενα Κλέοπα. Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για να συνεχισθεί την Πέμπτη το πρωί ώστε να δοθεί χρόνος στο δικηγόρο του κ. Κασάπη, Μιχάλη Πική να παρουσιάσει στο δικαστήριο απόσπασμα από τα πρακτικά της δίκης στα οποία, όπως ενιστάμενος ανέφερε, καταγράφεται η αποδοχή του Δικαστηρίου να μην κατονομάσει ο επικεφαλής των Ανακριτών Θωμάς Ευθυμίου

το όνομα ατόμου που του διαβίβασε πληροφορία.

Ο κ. Πικής προέβαλε ένσταση όταν η κ. Κλεόπα ζήτησε από τον Κασάπη να κατονομάσει το άτομο που τον πληροφόρησε ότι κινδυνεύει από τον Αλέξη Μαυρομιχάλη και ο Κασάπης αρνήθηκε επικαλούμενος λόγους ασφάλειας του ατόμου αυτού, επειδή όπως είπε ο Μαυρομιχάλης είναι καταζητούμενος.

Η κ. Κλεόπα άρχισε την αντεξέταση του Α’ κατηγορούμενου σε σχέση με τη μόρφωση και τη στρατιωτική του θητεία. Απαντώντας στις ερωτήσεις ο Κασάπης ανέφερε ότι πήγε Γυμνάσιο 6 μήνες και διέκοψε επειδή δεν έπαιρνε τα γράμματα και ότι ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως βοηθητικός στο πεζικό επειδή έπασχε από σκολίωση.

Περαιτέρω ανέφερε ότι σε ηλικία 19 ετών ήταν υπεύθυνος στο μπαράκι «Νέρο». Κληθείς να αναφέρει τα καθήκοντα που είχε είπε ότι έκανε face control, έκλεινε ταμείο και μετέφερε τα χρήματα στον ιδιοκτήτη. Είπε ακόμα ότι παράλληλα εργαζόταν ως σφαγέας στο σφαγείο και ως κρεοπώλης στο κρεοπωλείο του.

Ερωτηθείς ανέφερε πως για αυτά τα επαγγέλματα δεν απαιτείτο ισχυρή μυϊκή δύναμη.

Περαιτέρω ο Α΄ κατηγορούμενος είπε στο Δικαστήριο ότι μέχρι το 2009 διατηρούσε φάρμα, ότι στο τέλος του 2006 νοίκιασε το μπαράκι «Νέρο», ότι είχε επιχείρηση «cafe» στην Πάνω Δευτερά και ότι επειδή το 2006 έχασε σε τροχαίο τον ξάδελφο του δεν ένιωθε σωστό να διατηρεί αυτά τα μαγαζιά και τα έκλεισε.

Ερωτηθείς εάν οι επιχειρηματίες κλείνουν τα μαγαζιά τους για λόγους πένθους απάντησε πως του επέφεραν ένα επιπλέον εισόδημα που δεν τον ενδιέφερε και ιδιαιτέρως καθώς από το κρεοπωλείο κέρδιζε 7.000 με 8.000 ευρώ τον μήνα.

Ανέφερε επίσης ότι άνοιξε και πρακτορείο στοιχημάτων, συνεταιρικό με κάποιο Ξιούρουππα, ο οποίος όπως ανέφερε έπαιζε και δημιουργούσε χρέη και για αυτό μετά από 8 με 9 μήνες το έκλεισαν για να μην καταστραφούν.

Στη συνέχεια είπε ότι ανάλαβαν να προσέχουν κέντρο στην οδό Στασικράτους με κάποιους φοιτητές. Είπε ότι για το κάθε άτομο που διέθετε για την ασφάλεια κέντρων πληρώνονταν 100 ευρώ και κατά τα Σαββατοκύριακα πλήρωσε σε αυτούς 70 ευρώ και τις καθημερινές 50.Ανέφερε ακόμα πως παρείχε υπηρεσίες ασφάλειας και σε ένα κέντρο στην Αγία Νάπα και ότι ανάλογες υπηρεσίες πουλούσε και ο Ανδρέας Κοσιάρης με τον οποίο συνεργαζόταν και αντάλλαζαν άτομα.

Περεταίρω είπε ότι ο Πέτρος Κερτίκκης εργαζόταν ως φρουρός ασφάλειας στην Αγία Νάπα και το χειμώνα στη Λευκωσία που τον πήρε στη δούλεψη του. Είπε ακόμα πως ήταν φίλος και απάντησε στην κ. Κλεόπα πως δεν θυμάται να τον επισκέφθηκε

Keywords
Τυχαία Θέματα