Αισιοδοξία για το μέλλον της κυπριακής ναυτιλίας εξέφρασε ο Τ. Μητσόπουλος

18:54 11/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος παραμένει ένα μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο, η κυπριακή ναυτιλία θα συνεχίσει να μεγαλουργεί όπως και πριν και οι σχετικές φορολογίες παραμένουν ανέπαφες από τη μνημονιακή σύμβαση, διαβεβαίωσε το απόγευμα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, εγκαινιάζοντας την ναυτιλιακή έκθεση «East Med Marine Exhibition

Cyprus», που πραγματοποιείται αυτό το διήμερο στη Λεμεσό, με τη συμμετοχή πέραν των 70 εταιρειών από 22 χώρες.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε πως η εμπορική ναυτιλία αποτελεί έναν τομέα για τον οποίον η Κύπρος είναι περήφανη και στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξή του μέσα από τη συνεχή αναβάθμιση των τριών πυλώνων της ναυτιλιακής πολιτικής της Κυβέρνησης, δηλαδή της ποιότητας, της ανταγωνιστικότητας και της αξιοπιστίας.

«Δράττομαι της ευκαιρίας για να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας, ότι η Κύπρος θα παραμείνει ένα μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο και διαβεβαιώνω ότι η κυπριακή ναυτιλία θα συνεχίσει τις εργασίες της όπως και πριν», είπε και συμπλήρωσε πως οι φορολογικές ρυθμίσεις παραμένουν ανέπαφες.

Υπέδειξε ακόμη προς τους παρευρισκόμενους πως, η Κυβέρνηση, η Κεντρική Τράπεζα, η ναυτιλιακή οικογένεια και όλοι όσοι εμπλέκονται στη ναυτιλιακή βιομηχανία, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και παρακολουθούν την κατάσταση, ώστε έγκαιρα και προληπτικά να αντιμετωπίσουν τα οποιαδήποτε θέματα προκύψουν.

Ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε, επίσης, πως η σκληρή δουλειά και η αγαστή και πολύχρονη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, έχουν οδηγήσει στη διαμόρφωση του ζωτικού ρόλου που η Κύπρος σήμερα απολαμβάνει στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι αυτή η συνεργασία θα ενισχυθεί περισσότερο στο μέλλον.

Ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον της κυπριακής ναυτιλίας έστειλε και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Captain Eugen Adami, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με το Eurogroup και την ανακεφαλαιοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος «η Κύπρος και η ναυτιλία της, μέσα από το σκληρά εργαζόμενο λαό της, θα λάμψει και πάλι, προσφέροντας όλες εκείνες τις υπηρεσίες για τις οποίες είναι φημισμένη».

Υπενθυμίζοντας ότι το κυπριακό νηολόγιο βρίσκεται σήμερα στη 10η θέση των μεγαλύτερων εμπορικών στόλων παγκοσμίως και στην 3η θέση στην ΕΕ, ο κ. Adami είπε πως στόχος είναι η περαιτέρω βελτίωση αυτών των θέσεων, ενώ υπέδειξε πως η παρουσία εκπροσώπων από 22 χώρες στην έκθεση, είναι απόδειξη της εμπιστοσύνης με την οποία περιβάλλεται η Κύπρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα