Λαμβάνονται μέτρα αναδιάρθρωσης και εξοικονόμησης πόρων, λένε οι Δήμοι

18:21 11/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ένωση Δήμων Κύπρου, με αφορμή φήμες και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο σε πρόνοιες του μνημονίου που προβλέπουν κατάργηση Δήμων, θέλει να διευκρινίσει ότι καμία τέτοια αναφορά δεν υπάρχει στο μνημόνιο.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η μόνη σχετική αναφορά κάνει λόγο στην ανάγκη «αναδιοργάνωσης και αναδιάρθρωσης

της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ανεξαρτήτως μνημονίου, ως Δήμοι και ως Ένωση Δήμων, σημειώνεται, προχωρούμε ήδη στη λήψη σειράς μέτρων προς την κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης και του νοικοκυρέματος της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εξοικονόμησης πόρων.

“Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε αποστείλει επιστολή και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας την πραγματοποίηση συνάντησης, το συντομότερο δυνατό, για να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν την κρατική χορηγία προς τους Δήμους, την εξεύρεση ιδίων πόρων με στόχο τον περιορισμό της χορηγίας και περισσότερη ανεξαρτησία και μέτρα περισυλλογής, λιτότητας και αναδιάρθρωσης των Δήμων υπό το φως των εξελίξεων”, προστίθεται.

Δηλώνουμε έτοιμοι, αναφέρουν οι Δήμοι, να προχωρήσουμε σε τομές για να συμβάλουμε στην κοινή προσπάθεια και να προλάβουμε τα χειρότερα για τον τόπο μας. Θέλουμε, όμως, να ξεκαθαρίσουμε ότι η δύσκολη περίοδος που διανύουμε και οι προκλήσεις και τα προβλήματα ενώπιον των οποίων βρισκόμαστε, απαιτούν από όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Όσον αφορά τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, σημειώνεται, έχει οριστεί συνάντηση στις 25 Απριλίου, για την οποία και εκείνος και εμείς θα είμαστε περισσότερο έτοιμοι να συζητήσουμε το θέμα σε βάθος. Σίγουρα το συμφέρον της Κύπρου είναι πιο ψηλά από οτιδήποτε άλλο και οτιδήποτε εκπροσωπούμε σήμερα.

Για μας γνώμονας, αναφέρουν οι Δήμοι, θα παραμείνει το γενικό συμφέρον του τόπου μας, κάτω από τις δεδομένες συνθήκες και είναι με αυτήν την προσέγγιση που θα συζητήσουμε με την κυβέρνηση το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα