Ανησυχία ΕΒΕ Λευκωσίας για πορεία οικονομίας

18:11 11/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ανησυχία για τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που επικρατεί για την πορεία της οικονομίας του τόπου με τα συσσωρευμένα προβλήματα που δημιουργεί στον επιχειρηματικό κόσμο, εκφράζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ).

Σε σημερινή ανακοίνωση το ΕΒΕ Λευκωσίας αναφέρει ότι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της πόλης μας, και κατ’ επέκταση όλες οι κυπριακές επιχειρήσεις, συνοψίζονται κυρίως στα τραπεζικά θέματα και την παγοποίηση λογαριασμών, την έλλειψη ρευστότητας, τα προβλήματα στα τελωνεία και

άλλα.

Το επιμελητήριο αναφέρει ότι κάλεσε τα μέλη του μέσω επιστολής «να υποβάλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που απορρέουν για την οικονομία ως συνέπεια του Μνημονίου αλλά και από την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες του τόπου σε μια προσπάθεια για ταξινόμηση και ομαδοποίηση για να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες».

Προσθέτει ότι «η ανταπόκριση των μελών ήταν μεγάλη και αυτή αντικατοπτρίζει την αγωνία των επιχειρήσεων και την ανάγκη για άμεση λήψη διορθωτικών μέτρων που θα τους επιτρέψουν ομαλή επάνοδο σε παραγωγική πορεία».

Αναφέρει επίσης ότι στα πλαίσια των πιο πάνω εκτιμήσεων των μελών, και σε στενή συνεργασία με το ΚΕΒΕ, προωθεί με ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές την ταχεία αντιμετώπιση των προβλημάτων και εφαρμογή ρυθμίσεων για επάνοδο σε πορεία ανάκαμψης.

Τέλος, το ΕΒΕ Λευκωσίας αναφέρει ότι τα Επιμελητήρια έχουν ζητήσει τη μείωση των ενοικίων των βιομηχανικών τεμαχίων στις Βιομηχανικές Ζώνες Περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα