Αισιοδοξία Σαμαρά για το μέλλον της Ελλάδας

15:51 9/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα βγει νικήτρια από την μάχη που δίνει εμφανίστηκε ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Αναφερόμενος στο τελευταίο 8μηνο που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε

ότι έχουν γίνει πολλά βήματα και εξήρε και την υπέρβαση που έγινε και από τα άλλα δύο μέλη της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά. Δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για όλο τον ελληνικό λαό και ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα και ότι η προσοχή και η προσπάθεια πλέον στρέφεται στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από επενδύσεις.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε τη συνέπεια της Νέας Δημοκρατίας ως προς την υλοποίηση των δύο βασικών της στόχων, της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και της μείωσης του χρέους με επιμήκυνση και χαμηλότερα επιτόκια. Συμπλήρωσε ότι βασικοί σταθμοί στην εξαιρετικά δύσκολη πορεία της Νέας Δημοκρατίας από το 2009 μέχρι σήμερα είναι η άρνηση στο πρώτο Μνημόνιο και η συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου και σημείωσε ότι αποδείχτηκε ορθή η μη ψήφιση του πρώτου Μνημονίου από την Νέα Δημοκρατία γιατί «ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής ήταν λάθος, όπως λέγαμε και εμείς». Παρόλα αυτά η Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι «θα σκίσει τα μνημόνια» ή ότι δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας.

Με αφορμή αυτήν την αποστροφή, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, κατηγορώντας τον ότι διώχνει επενδύσεις από την Ελλάδα, ότι ονειρεύεται όλα να τα κρατικοποιήσει, ότι αλλάζει διαρκώς την άποψή του για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ότι χαϊδεύει την ανομία, ότι μιλά με πολλά και διαφορετικά στόματα εντός και εκτός Ελλάδας. Ο Πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεσή του λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια παράταξη ευθύνης που δεν υποχρεούται να απολογείται στις «συνιστώσες ενός ασυγκράτητου λαϊκισμού».

Κάνοντας μνεία στην ΑΟΖ, ο κ. Σαμαράς επανέθεσε το πλαίσιο που είχε αναφέρει και κατά τις συνομιλίες που είχε με τον Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αθήνα, πριν από δύο ημέρες, όπου είχε αποδώσει ευρωπαϊκές διαστάσεις στο θέμα της ΑΟΖ. Στην ομιλία του, χθες, ο Πρωθυπουργός ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι για να απελευθερωθούν ενεργειακοί πόροι η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται τους ενεργειακούς πότους της Ελλάδας.

Με τις δύο διαδοχικές συνεδριάσεις, της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Πολιτικής Επιτροπής, σήμερα, αρχίζουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή του 9ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στις αρχές του καλοκαιριού. Αναφερόμενος στην πορεία αυτή, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τα μέλη του κόμματος να αξιοποιήσουν το διάστημα αυτό για να μιλήσουν με πολίτες, να ανοιχτούν στην κοινωνία και ν’ ακούσουν προτάσεις . Μέχρι το καλοκαίρι, θα πραγματοποιηθεί επίσης το Συνέδριο της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα