ΕΤΑΑ: 9 δισ. ευρώ σε επενδύσεις το 2011

17:21 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πέρσι επένδυσε ποσό ρεκόρ σε χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, σημειώνοντας ότι προτίθεται επίσης να επενδύσει στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Τράπεζα, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο διοχέτευσε ένα άνευ προηγουμένου ποσό 9,05 δισ. ευρώ σε 380 επενδυτικά

έργα και στις 29 χώρες στις οποίες έχει εργασίες, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Τράπεζα, ο τομέας των επενδύσεων «συνεχίζει να αντιμετωπίζει κινδύνους, κυρίως από τις συνεχιζόμενες οικονομικές εντάσεις στην ευρωζώνη», η οποία έχει επηρεαστεί αρνητικά από τη μακρόχρονη χρεωστική κρίση.

Ωστόσο, ο όμιλος πρόσθεσε ότι η κεφαλαιουχική του θέση είναι ισχυρή, σημειώνοντας ότι οι οίκοι αξιολόγησης πρόσφατα επαναβεβαίωσαν την αξιολόγηση του σε ΑΑΑ.

Η Τράπεζα αναφέρει, επίσης, ότι θα αρχίσει να επενδύει στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική εντός του 2012, μετά από συμφωνία των μετόχων της να επεκτείνουν τις εργασίες της στην περιοχή.

«Το 2012, η ΕΤΑΑ θα υλοποιήσει την επέκτασή της και θα αρχίσει να επενδύει στη νότια και την ανατολική περιοχή της Μεσογείου, απαντώντας στην έκκληση της διεθνούς κοινότητας για την παροχή υποστήριξης σε αναδυόμενες αραβικές δημοκρατίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Οργανισμός ανήκει σε 61 Κυβερνήσεις όπως και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα