Νέο ψηλό ρεκόρ προβληματικών δανείων των ισπανικών τραπεζών

15:46 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το επίπεδο των προβληματικών δανείων των ισπανικών τραπεζών έφτασε σε νέο ψηλό ρεκόρ εδώ και 17 χρόνια το Νοέμβριο, ένα νέο σημάδι αδυναμίας του χρηματοοικονομικού τομέα της χώρας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αξία των προβληματικών περιουσιακών στοιχειών – κυρίως οικιστικά δάνεια που κατέρρευσαν μετά την φούσκα του 2008 – έφτασε τα 134,1 δισ. ευρώ ή περίπου 7,5% των συνολικών τραπεζικών κεφαλαίων σύμφωνα με την Κεντρική

Τράπεζα της χώρας.

Πρόκειται για το πιο ψηλό ποσοστό από το 1994, ψηλότερο από το 7,4% του Οκτωβρίου και το 7,2% του Σεπτεμβρίου και έχει αυξηθεί περισσότερο από το διπλάσιο από το 3,37% του 2008.

Οι τράπεζες της Ισπανίας είναι σημαντική πηγή ανησυχίας για τις χρηματοοικονομικές αγορές οι οποίες ανησυχούν ότι η χρεωστική κρίση που ‘βούλιαξε’ την Ελλάδα, στη μέγγενη της οποίας έχει εισέλθει και η Ιταλία, μπορεί να εξαπλωθεί και στην Ισπανία.

Οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η Ισπανία κατευθύνεται προς ύφεση φέτος.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη οι τιμές σπιτιών μειώθηκαν κατά 6,8% το 2011, σημειώνοντας την πιο απότομη ετήσια πτώση από τότε που εκδηλώθηκε η κρίση το 2008.

Keywords
Τυχαία Θέματα