Αμεσα μέτρα ανάπτυξης ζήτησε η ΔΕΟΚ από τον ΥΠΟΙΚ

18:17 5/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα τα μέτρα ανάπτυξης που έχουν εξαγγελθεί για να οδηγήσουν την οικονομία σε ανάκαμψη και ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας, έθεσε η ηγεσία της ΔΕΟΚ διά του Γενικού Γραμματέα της Διομήδη Διομήδους στον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή, σε σημερινή συνάντησή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΟΚ, η οργάνωση εξέφρασε την άποψη ότι οι θυσίες των εργαζομένων μισθωτών με πάγωμα μισθών και απώλειες άλλων ωφελημάτων,

δεν μπορούν να συνεχισθούν και την ίδια ώρα η ανεργία να καλπάζει με ανεξέλεγκτους ρυθμούς.

Η ΔΕΟΚ ανέφερε επίσης ότι ιδιαίτερα κρίσιμο παρουσιάζεται το πρόβλημα του αυξανόμενου ποσοστού ανεργίας διότι εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είτε έχουν κλείσει, είτε μείωσαν το προσωπικό τους στο ελάχιστο τους τελευταίους 6 μήνες.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυπριακές τράπεζες και τα ψηλά επιτόκια δανεισμού που ισχύουν σήμερα επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τόσο την καταναλωτική ζήτηση όσο και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες», ανέφερε η οργάνωση.

Οπως αναφέρεται, ο κ. Σιαρλής διαβεβαίωσε τη ΔΕΟΚ ότι το Υπουργείο προωθεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες και καταβάλλει προσπάθειες για δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και κυρίως μείωσης της ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αμεσα, ΔΕΟΚ, ΥΠΟΙΚ,amesa, deok, ypoik