Ανησυχία εκφράζει η ΟΕΒ για την απεργία στον κατασκευαστικό τομέα

20:02 13/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει βαθιά απογοήτευση και μεγάλη ανησυχία για την αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ”σε μια πολύ δύσκολη για την οικονομία του τόπου συγκυρία, την ώρα που οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να επιβιώσουν και η ανεργία μετατρέπεται σε εφιάλτη, την ώρα που απειλείται η κοινωνική ευημερία, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο τόπος είναι η εργατική αναταραχή”.

Η ΟΕΒ

σημειώνει ότι η αυριανή απεργία θα τραυματίσει τις σχέσεις που θα έπρεπε να είναι αρμονικές όσο ποτέ προηγουμένως και θα επιφέρει απώλεια παραγωγής και ημερομισθίων πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα βλάψει κατά τον ίδιο τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων με αυτά των εργοδοτών, χωρίς να λύσει κανένα απολύτως από τα σοβαρά τους προβλήματα.

”Οι επανειλημμένες εκκλήσεις της ΟΕΒ προς τις συντεχνίες για ακύρωση των μέτρων δυστυχώς δεν εισακούστηκαν. Δυστυχώς επικράτησε η επιλογή της σύγκρουσης και της δυναμικής αντιπαράθεσης”, προστίθεται.

Η ΟΕΒ καλεί τις συντεχνίες των οικοδόμων για μιαν ακόμα φορά να αποδεχτούν την ειδική συμφωνία ΟΕΒ-ΣΕΚ-ΠΕΟ και συνεργαζόμενες με την ΟΣΕΟΚ μέσα από εντατικό καλόπιστο διάλογο, να δώσουν μόνιμες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν και τις δύο πλευρές.

”Στην περίπτωση που οι συντεχνίες ‘τεντώσουν το σχοινί’, κλιμακώνοντας τα δυναμικά μέτρα, οι γέφυρες της συνεννόησης θα καταστούν εξαιρετικά δύσβατες”, αναφέρει η ΟΕΒ.

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι οι συντεχνίες πρέπει να κατανοήσουν έστω και τώρα ότι ”η κρίση που περνούμε δεν έχει όμοια της στο παρελθόν, ότι η παλιά ‘συνταγή’ της απεργίας δεν αποδίδει υπό τις τρέχουσες συνθήκες και ότι από αυτή την περιπέτεια της οικοδομικής βιομηχανίας μόνο με συναίνεση και συνδιαλλαγή μπορούν να δοθούν κοινά αποδεκτές λύσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα