Υπερχειλίζει απόψε το φράγμα Γερμασόγειας

18:06 13/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μέχρι τα μεσάνυχτα αναμένεται να υπερχειλίσει ο υδατοφράκτης της Γερμασόγειας, χωρητικότητας 13,5 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Ανδρέας Γαβριηλίδης διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του κοινού.

Αρκετοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν το απόγευμα στην περιοχή, αναμένοντας την υπερχείλιση του φράγματος, το νερό του οποίου καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της Λεμεσού αλλά και περιοχών της ελεύθερης

Αμμοχώστου, από όπου το νερό μεταφέρεται μέσω του νότιου αγωγού.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Γαβριηλίδη, καθημερινά μεταφέρονται και 42.000 τόνοι νερού για εμπλουτισμό του υδροφορέα του Κούρρη και της περιοχής Φασουρίου, ενώ κάποιες ποσότητες εμπλουτίζουν και τον υδροφορέα Γερμασόγειας.

Ο Δήμαρχος Γερμασόγειας είπε ότι έχουν ληφθεί όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να μην σημειωθεί οποιοδήποτε περιστατικό από την υπερχείλιση. Συγκεκριμένα, έχει απαγορευθεί η είσοδος οχημάτων στον χώρο στάθμευσης του ποταμού, στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας, αλλά και σε μικρά γεφύρια, όπου ενδεχομένως η ροή του νερού να περάσει στο επίπεδο του οδοστρώματος.

Τέλος, ο κ. Γαβριηλίδης κάλεσε το κοινό να ακολουθεί τις οδηγίες της Αστυνομίας και των τροχονόμων του Δήμου για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ο υδατοφράκτης Γερμασόγειας, που λειτούργησε το 1968, υπερχειλίζει για τέταρτη φορά, με την τελευταία να καταγράφεται το 2004.

Το επόμενο φράγμα που αναμένεται να υπερχειλίσει στη Λεμεσό είναι των Πολεμιδιών, χωρητικότητας 3,4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, η πληρότητα του οποίου έφτασε στο 95% περίπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα