Κατάληψη στο ΥΠΑΜ έκαναν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

17:24 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έφοδο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες. Με σύνθημα «φτάνει πια η κοροϊδία» και φωνάζοντας “πεθαίνουμε εμείς και τα παιδιά μας”, οι εργαζόμενοι σήκωσαν τα ρολά, μπήκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έφθασαν στην είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στις 10 το πρωί, πραγματοποιώντας κατάληψη.

Στους εργαζόμενους, που απαιτούν συνάντηση

με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την εξεύρεση λύσης στην μη καταβολή των δεδουλευμένων τους εδώ και έξι μήνες, απευθύνθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, ενώ στη συνέχεια κλήθηκαν τα ΜΑΤ, που έκαναν χρήση των κλομπ και χημικών, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή με τους συγκεντρωμένους. Αρκετοί εργαζόμενοι τραυματίστηκαν – εκ των οποίων ο ένας στο κεφάλι -  κατά την επέμβαση των ΜΑΤ, ενώ πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές.
Ο Υφυπουργός Έθνικής Άμυνας, Δημήτρης Ελευσινιώτης διεμήνυσε στους εργαζόμενους ότι  θα δεχθεί αντιπροσωπεία αν αποχωρήσουν από το προαύλιο του Πενταγώνου, ενώ ο Υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στο θωρηκτό Αβέρωφ, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στην επίσκεψή του εκεί και την επιθεώρηση των πολεμικών πλοίων του στόλου. Ωστόσο, κανείς εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου δεν συνάντησε τους εργαζόμενους.
Στο σημείο παρόντες ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του καταγγέλλει «τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία και συνδικαλιστικών στελεχών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», προσθέτοντας ότι «αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους που είναι για μήνες στην ουσία χωρίς δουλειά και μισθό, που εδώ και καιρό εμπαίζει μαζί με τους ιδιώτες ιδιοκτήτες των ναυπηγείων. Να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως όλοι οι συλληφθέντες και να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης σε ανακοίνωση του με αφορμή τα επεισόδια στο ΥΕΘΑ, αναφέρει ότι «μετά τα κυριακάτικα δημοσιεύματα με τα οποία υπήρξε μια απόπειρα να εμπλέξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας σε σενάρια αποσταθεροποίησης, παρακολουθήσαμε δυστυχώς σήμερα όλοι οι Έλληνες σε ζωντανή σύνδεση, να πλήττονται καίρια το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ό,τι συμβολίζει αυτό». Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφέρουν ότι «το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι υπό διαπραγμάτευση και ο χώρος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προστατεύεται από την ελληνική Αστυνομία», προσθέτοντας ότι τα σύνορα του «διαφυλάσσονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας» και υπογραμμίζουν ότι «οι πένητες οικογενειάρχες που απλήρωτοι επί μήνες, διαμαρτύρονται, πρέπει να γίνουν δεκτοί σε διαπραγματεύσεις από την πολιτική ηγε

Keywords
Τυχαία Θέματα