Ανησυχίες Οικολόγων για την αλλαγή της διαδικασίας στο Greentree

15:05 31/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Εύλογες ανησυχίες δημιουργεί η αλλαγή της διαδικασίας της τριμερούς συνάντησης της Νέας Υόρκης θεωρεί το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

”Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία τις συνομιλίες στην Νέα Υόρκη και την εξέλιξη της διαδικασίας”, αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ”η διεξαγωγή των συνομιλιών με συντονιστή τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, κάτι που γινόταν και στην Κύπρο, πολύ σωστά έφερε

την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας αφού η διαδικασία αυτή είναι η ίδια που ακολουθείται στην Λευκωσία και δεν χρειαζόταν να ξενιτευτούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων σε απομονωμένο χώρο στην Νέα Υόρκη, για να συνεχιστούν οι απευθείας διαπραγματεύσεις χωρίς τον Γενικό Γραμματέα”.

”Η συμπεριφορά των Ηνωμένων Εθνών εύλογα μας κάνει να διερωτόμαστε αν η όλη προσπάθεια κρύβει μια καλά συγκεκαλυμμένη επιδιαιτησία με συντονιστή τον κον Ντάουνερ, που ως γνωστό οι απόψεις του δεν είναι καθόλου φιλικές προς τους Έλληνες της Κύπρου”, προστίθεται.

Οι Οικολόγοι καλούν τον Πρόεδρο Χριστόφια ”να φυλάξει ως κόρην οφθαλμού την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και να μην εγκλωβίσει το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού σε λύσεις και συμφωνίες που θα προβούν επιζήμιες για τον τόπο μας” και συμπληρώνουν ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ”οφείλει να αποφύγει το κλείδωμα αποφάσεων και τη δημιουργία κλειστών θεμάτων”.

”Κατά την άποψη μας ο Πρόεδρος αμέσως μετά την επιστροφή του θα πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης των Οικολόγων για καθορισμό των κόκκινων γραμμών μέσω δημοψηφίσματος ώστε να καταρτιστεί μια στρατηγική αντιμετώπισης των συνεχών προκλήσεων, πιέσεων και υποχωρήσεων, που να θέτει το Κυπριακό στη σωστή του βάση – ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής – και με την οποία να συμφωνεί η πλειοψηφία του Κυπριακού λαού και η πολιτική ηγεσία”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα