Αντίθετη η ΔΕΟΚ στις προτάσεις του ΥΠΟΙΚ

16:05 22/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Την αντίθεση της ΔΕΟΚ στην πρόταση του Υπουργού Οικονομικών για πάγωμα των αυξήσεων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, αλλά και στην επιβολή κλιμακωτής συνεισφοράς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μετέφερε στον Κίκη Καζαμία ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Διομήδης Διομήδους, ο οποίος προειδοποίησε με λήψη μέτρων σε περίπτωση μονομερούς απόφασης της Κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τις συντεχνίες για τα πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, ο κ. Καζαμίας ενημέρωσε την Τρίτη τη ΔΕΟΚ.

Ο

ΥΠΟΙΚ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Διομήδους, ”είσπραξε από τη ΔΕΟΚ ένα μεγάλο όχι”.

”Οχι σε νέες επώδυνες επιλογές, αποφάσεις και μέτρα και πάλι σε βάρος των μισθοσυντήρητων του τόπου”, είπε, προσθέτοντας πως ”το πρόσχημα ότι δήθεν κάποιοι μισθωτοί ή μισθοσυντήρητοι είναι προνομιούχοι και πρέπει να πληρώνουν μία δόση κάθε μερικούς μήνες μέχρι να εξέλθει η οικονομία από την κρίση δεν μπορεί να συνεχίσει”.

Ο κ. Διομήδους ανέφερε ότι συνέρχεται αύριο το απόγευμα το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προσθέτοντας ότι ”είμαστε έτοιμοι η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας να συζητήσουμε και πιθανά μέτρα που θα λάβει η Ομοσπονδία, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση προχωρήσει με μονομερή μέτρα και πάλιν σε βάρος των εργαζομένων, είτε του ιδιωτικού είτε του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα”.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Διομήδους εξήγησε ότι τα μέτρα αφορούν σε διάφορες αντιδράσεις όπως πορείες και πικετοφορίες, ”οι οποίες εξελικτικά μπορούν να εξελιχθούν σε πιο δυναμική αντίδραση, ασφαλώς πάντα σε συνεργασία και συνεννόηση ει δυνατόν και με άλλες οργανώσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα