Συλλούρης: Η εμμονή Χριστόφια σε πρωτοβουλίες δεν επιτρέπει το διάλογο

12:08 14/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η εμμονή του Προέδρου Χριστόφια σε «δήθεν πρωτοβουλίες του για το Κυπριακό» δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για παραγωγικό διάλογο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ, ο κ. Συλλούρης, αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι «παρά την κριτική θα συνεχίσει να αναλαμβάνει δήθεν πρωτοβουλίες στο Κυπριακό, εμμένοντας σε μια αποτυχημένη πολιτική. Είναι

φανερό», συνέχισε, «ότι ο Πρόεδρος δεν έχει διάθεση, έστω να συζητήσει τις θέσεις της πλειοψηφίας των κομμάτων, που θεωρούν τις πρωτοβουλίες του καταστροφικές».

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ ανέφερε ότι το κόμμα του επιμένει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε καθοριστικές εξελίξεις και θα τεθούν ενώπιον μας εκβιαστικά διλήμματα, και πως ως εκ τούτου απαιτείται συλλογική διαχείριση του Κυπριακού μέσα από ένα παραγωγικό διάλογο στο Εθνικό Συμβούλιο για χάραξης νέας στρατηγικής».

«Δυστυχώς όμως η νοοτροπία του κ. Χριστόφια εδώ και τέσσερα χρόνια και ιδιαίτερα τα περιστατικά των τελευταίων ημερών, δεν μας αφήνουν περιθώρια να ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί», κατέληξε ο κ. Συλλούρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα