Στην Κύπρο για επίσκεψη ο Πρόεδρος της ΚΣ ΟΑΣΕ

12:26 14/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Φθάνει αύριο στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη, από 15-17 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ΚΣ ΟΑΣΕ, Πέτρος Ευθυμίου.

Ο κ. Ευθυμίου θα φθάσει το πρωί της Τετάρτης όπου θα τον υποδεχθεί το Μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κ.Σ. ΟΑΣΕ,

βουλευτής Χρήστος Στυλιανίδης.

Στις 11 αύριο θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργο Δημοσθένους στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και στις 12 συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Λευκωσίας, Νίκο Νουρή, στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Θα επισκεφθεί τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Λευκωσίας.

Στις 15.00 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αβέρωφ Νεοφύτου, στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα προσφέρει ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Βασίλης Παπαϊωάννου.

Την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, στις 10.30 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων, στο Χίλτον, όπου θα διαμένει και στις 11.30 συνάντηση με τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ, στη Βουλή.

Ο κ. Ευθυμίου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Λ. Ομήρου, στις 1230 στη Βουλή και στις 13.15 θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Το απόγευμα στις 1630 θα παρακολουθήσει μέρους των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής.

Στις 17.00 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ στις 17.30 θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών, δρα Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, ο κ. Ευθυμίου θα μεταβεί στη Δερύνεια όπου το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Αμμοχώστου, πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αλέξη Γαλανό, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου, Δερύνεια και θα έχει την ευκαιρία να δει από μακριά την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.

Aναχωρεί από το νησί την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, στις 17.15.

Keywords
Τυχαία Θέματα