Χάσικος: Επιθυμία της Κυβέρνησης η στενότερη συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου

12:44 5/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπουργοί της νέας Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκεφθούν σύντομα την Ελλάδα όπως και Ελλαδίτες Υπουργοί την Κύπρο, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον Πρεσβευτή της Ελλάδας

στη Λευκωσία, Βασίλη Παπαϊωάννου.

“Είχαμε την ευκαιρία”, είπε ο κ. Χάσικος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, “να συναντηθούμε με τον Πρεσβευτή της Ελλάδος και, όπως είναι γνωστό, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, θέλει να επανασυγκολλήσει τη σχέση με την Ελλάδα”.

“Επιθυμούμε”, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, “όπως η Ελλάδα, παρά τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει και παρά τα όσα άλλα προβλήματα έχουμε εμείς, να είναι μαζί μας, να είμαστε μία γροθιά, διότι μόνον έτσι, αλληλο-υποστηριζόμενοι, μπορούμε να βγούμε από αυτήν τη μεγάλη κρίση, που μαστίζει τόσο την Κύπρο όσο και την Ελλάδα”.

“Στο πλαίσιο, λοιπόν αυτό”, συνέχισε ο κ. Χάσικος, “ήταν και η συνάντηση με τον Πρεσβευτή της Ελλάδος”.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπήρξαν και άλλα θέματα που συζήτησαν στη διάρκεια της συνάντησης και που αφορούν περισσότερο αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Χάσικος δήλωσε ότι “ναι, έγινε ανταλλαγή απόψεων για κάποια θέματα, αλλά αυτά είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν απευθείας με τον ομόλογό μου”.

Ερωτηθείς κατά πόσον προβλέπεται επίσκεψή του συντόμως στην Ελλάδα, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι, “βεβαίως, θα γίνουν επισκέψεις, τόσον από τους Κυπρίους Υπουργούς όσο και από τους Ελλαδίτες, διότι όλα αυτά κατευθύνονται στο πως Ελλάδα και Κύπρος συνεργάζονται πολύ πιο στενά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα