Χωρίς τελική συμφωνία οι συνομιλίες με την τρόικα στην Αθήνα

14:17 7/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε και η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, που το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχουν στο αυριανό Eurogroup.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν εξερχόμενος από την σύσκεψη είπε χαρακτηριστικά : «Δεν καταλήξαμε σήμερα σε συμφωνία. Ελπίζω

πως αυτό θα γίνει αύριο». Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα υπάρξει αύριο η συμφωνία», καθώς οι συνομιλίες θα συνεχίζονται μέχρι την ώρα της έναρξης του Eurogroup και εκτός Ελλάδας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δόση των 8,1 δις ευρώ θα καταβληθεί τμηματικά και στη σημερινή συνεδρίαση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα εξετάσθηκαν «τεχνικής φύσεως» ζητήματα, σχετικά με την τελική συμφωνία.

Κύκλοι του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών χθες βράδυ, μετά τη σύσκεψη του Σαββάτου με την τρόικα έκαναν λόγο για «μια πολύ σημαντική πρόοδο» ωστόσο η πολιτική απόφαση για την οποία μιλούσε από την αρχή ο Γ. Στουρνάρας φαίνεται ότι θα κλειδώσει στο Eurogroup.

Πληροφορίες μέχρι στιγμής δείχνουν να υπάρχει συμφωνία στα θέματα της κινητικότητας στο Δημόσιο, στην αποφυγή της επιβολής εισφοράς 2%ο επί του τζίρου των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, στην μη περικοπή των συντάξεων των ένστολων και στην επιβολή του νέου φόρου ακινήτων, του οποίου η είσπραξη θα γίνεται μέσω των εφοριών. Την ίδια στιγμή σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα