Χρειάζεται σκληρή μάχη για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, δήλωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών

10:45 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρέπει να δοθεί πολύ σκληρή μάχη για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, διότι χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος, δήλωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος, αναφερόμενος στην έρευνα, που αποφάσισε να αρχίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις κρατικές χορηγίες και το σχέδιο διάσωσης του κυπριακού αερομεταφορέα.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κύριος Μητσόπουλος είπε ότι παρέλαβε ένα έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

για να διερευνηθεί κατά πόσον η βοήθεια, που δόθηκε στις Κυπριακές Αερογραμμές, ήταν συμβατή με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Με βάση το έγγραφο, ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αισθάνεται παραπλανημένη, γιατί δεν ενημερώθηκε εγκαίρως ή της δόθηκαν στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή δεν έγιναν σεβαστές οι συμβατικές υποχρεώσεις, από πλευράς της Κύπρου.

Στις 10 Ιανουαρίου, πρόσθεσε ο κύριος Μητσόπουλος, με επιστολή της η Κομισιόν πληροφορούσε επίσης τις κυπριακές αρχές ότι η κρατική στήριξη προς τον κρατικό αερομεταφορέα είναι παράνομη.

Τώρα, σημείωσε, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνονται διάφορες πρωτοβουλίες για να τονιστεί η ανάγκη διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα