Δεν έκανε βήμα πίσω από τα συμφωνηθέντα με τα Ταλάτ, υποστηρίζει ο Έρογλου

15:31 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Να επανεξετάσει ο ΓΓ του ΟΗΕ την αποστολή καλών του υπηρεσιών εάν δεν υπάρξει λύση, δηλώνει ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου λέγοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να γίνει αποδεκτό και να καθορίσει μια νέα στάση.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Χαβαντίς και τον δημοσιογράφο Μετέ Τουμερκάν πριν την έναρξη των επίσημων συνομιλιών στο Greentree εξέφρασε ετοιμότητα για την επίτευξη συμφωνίας

προσθέτοντας ότι θα εργαστούν για να γίνουν κάποια βήματα και αναμένουν το ίδιο από την ε/κ πλευρά.

Κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια ”ν’ αφήσει την σκληρή στάση” και να σταματήσει να λέει ψέματα – όπως είπε – για τον ίδιο πως έκανε πίσω από συμφωνηθέντα που είχαν επιτευχθεί με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. ”Κανένα κεφάλαιο δεν έκλεισε στις διαπραγματεύσεις Χριστόφια – Ταλάτ και παραπλανεί τον κόσμο με το να λέει ότι ο Ερογλου έκανε βήματα πίσω. Εγώ δεν έκανα κανένα βήμα πίσω. Ημουνα συνέχεια εποικοδομητικός, η πλευρά που έκανε προτάσεις”.

Ερωτηθείς εάν θα γίνει κάποια συζήτηση στο Greentree στα έγγραφα με το περίγραμμα λύσης που έδωσαν οι δύο πλευρές στα ΗΕ, ο Τ/κ ηγέτης απάντησε ότι ήθελε να ανταλλαγούν αυτά τα έγγραφα πριν τη μετάβασή τους στη Νέα Υόρκη, αλλά αυτό το εμπόδισε η ε/κ πλευρά. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανταλλαγή αυτή θα γίνει τώρα στο Greentree και την άποψη ότι αν αυτό γινόταν νωρίτερα τότε οι δύο πλευρές θα πήγαιναν στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ έχοντας αξιολογήσει τις απόψεις της άλλης πλευράς και τις αμοιβαίες προσεγγίσεις και θα γινόταν ένας πιο εποικοδομητικός διάλογος.

Εάν γίνει τώρα, συνέχισε, θα χαθεί χρόνος στην αξιολόγηση και κατηγόρησε την ε/κ πλευρά ότι η συγκεκριμένη στάση της δείχνει για ακόμη μια φορά ότι παίζει με τον χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα