Διαφωνούν οι Οικολόγοι με πώληση του χρυσού

15:38 11/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαφωνία τους με το «ξεπούλημα», όπως το χαρακτηρίζουν, των αποθεμάτων χρυσού της Κύπρου εξέφρασαν σήμερα οι Οικολόγοι, δια της Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Ελένης Χρυσοστόμου.

«Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί μεγάλο λάθος, υπό τις παρούσες συνθήκες, να προχωρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας στην πώληση του κυπριακού χρυσού», ανέφερε η Ελένη Χρυσοστόμου, λέγοντας ότι «η ενέργεια αυτή

υποθηκεύει τις ελάχιστες δυνατότητες που απέμειναν στη χώρα μας για πιθανή αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης εκτός ευρωζώνης».

«Με το πρόβλημα της αντιμετώπισης του προβλήματος της στάσης πληρωμών, επιχειρείται η περαιτέρω συρρίκνωση των εθνικών οικονομικών πόρων» πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος.

Ανέφερε ακόμη ότι δημιουργεί αίσθηση η αντίδραση της Κυβέρνησης στις έντονες φήμες που κυκλοφορούν και υπενθύμισε ότι πριν από λίγους μήνες, όταν ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είχε προτείνει κάτι τέτοιο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της στάσης πληρωμών σημειώθηκε λυσσαλέα αντίδραση από την τότε αντιπολίτευση.

Προτάσεις Οικολόγων για οικονομία

—————

Η Ελένη Χρυσοστόμου έκανε λόγο και για την ανάγκη εφαρμογής ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην οικονομία λέγοντας ότι το πάγωμα των ενοικίων δεν είναι αρκετό.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για περιορισμένης έκτασης και προσωρινό πάγωμα των ενοικίων δεν είναι επαρκής, δήλωσε, αναφέροντας ότι χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται στο όριο του αφανισμού και το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει είναι ένα γενναίο κούρεμα ενοικίων, τουλάχιστον μέχρι την ανάκαμψη της οικονομίας. «Το πάγωμα των ενοικίων είναι ένα λειψό και ανεπαρκές μέτρο» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, με επιστολή του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Άδωνη Γιάγκου, κατέθεσε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη μια συνοπτική και συγκροτημένη πρόταση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διασφάλιση της «ρήτρας διαφυγής» στη δανειακή σύμβαση, πρόνοια για δημοκρατική νομιμοποίηση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου τουλάχιστον με έγκριση από τη Βουλή, άμεση έκδοση ομολόγων του Ταμείου Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Συνοχής και Ανάπτυξης, ένα συμφωνημένο σχέδιο ανάπτυξης, βραχυπρόθεσμα μέτρα ανακούφισης όπως π.χ. μείωση ηλεκτρικού ρεύματος, μείωση ενοικίων, μείωση επιτοκίων, επιμήκυνση δανείων, αναδιαμόρφωση των περιοριστικών μέτρων στον τραπεζικό τομέα με στόχο να διευκολυνθεί η κυπριακή αγορά και τέλος επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης του φυσικού αερίου.

«Στις δύσκολες ώρες που περνά η κυπριακή οικονομία και ο κυπριακός λαός, δεν χωρούν ημίμετρα ή επιφανειακές προσεγγίσεις (π.χ. πάγωμα ενοικίων). Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο και πλήρες πρόγραμμα ανάκαμψης που να στηρίζεται στην κοινωνική συνοχή και στη βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη» πρόσθεσε η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα