Προωθείται νομοθεσία για πάταξη της φυγοστρατίας

14:47 11/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με στόχο να ψηφιστεί νομοθεσία για την πάταξη της φυγοστρατίας πριν την κατάταξη των νεοσυλλέκτων τον Ιούλιο, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας συνέχισε τη συζήτηση της σχετικής πρότασης νόμου, σήμερα.
Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα, στόχος της προωθούμενης νομοθεσίας είναι να παταχθεί το φαινόμενο της φυγοστρατίας μέσα από την επίκληση ψυχιατρικών ή ψυχολογικών λόγων και σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους νέους που πραγματικά αντιμετωπίζουν ψυχολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα.
«Θέλουμε να διευκρινίζεται και να επιβεβαιώνεται και μετά την απαλλαγή

το πρόβλημα της υγείας, για το όποιο δόθηκε η απαλλαγή και να τους στερείται το δικαίωμα κατοχής άδειας οδήγησης, κατοχής πυροβόλου όπλου ή και διορισμού στο δημόσιο τομέα» ανέφερε.
Ο κ. Βαρνάβα υπογράμμισε ότι «η πρόταση νόμου που υιοθετήθηκε από όλα τα κόμματα ουδεμία σχέση έχει με τα παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν πραγματικά ψυχολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα υγείας».
Πρόσθεσε πως τα προβλήματα αυτά αποδεικνύονται από τις εξετάσεις και τις θεραπείες των οποίων τυγχάνουν πριν από την κατάταξη τους στην Εθνική Φρουρά και ανέφερε πως αυτοί που επικαλούνται απλώς αυτού του είδους τα προβλήματα υγείας χωρίς προηγούμενο ιστορικό θα πρέπει να επανεξετάζονται και να έχουν επιπτώσεις.
Ο κ. Βαρνάβα εξέφρασε επίσης δυσαρέσκεια για το γεγονός, όπως είπε, ότι το Υπουργείο Άμυνας που ανέλαβε το συντονισμό των υπηρεσιών ώστε να βρεθούν οι τρόποι εφαρμογής της νομοθεσίας ουσιαστικά δεν έπραξε τίποτε και το αποτέλεσμα ήταν οι διάφορες υπηρεσίες να παρουσιαστούν στην Επιτροπή με τις θέσεις που είχαν υποβάλει στην τελευταία συζήτηση του θέματος από την Επιτροπή.
Είπε επίσης ότι η προσπάθεια της Επιτροπής είναι να ψηφιστεί ο νόμος πριν από την κατάταξη των νεοσυλλέκτων.
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών ανέφερε ότι οι διάφορες υπηρεσίες που εμπλέκονται στην εφαρμογή της νομοθεσίας τόνισαν την ανάγκη οι νομοθεσίες που αφορούν την κάθε υπηρεσία χωριστά εναρμονιστούν σε αυτό το σημείο.
Πρόσθεσε ότι το κόμμα του εισηγείται όπως η ψυχολογική ασθένεια της οποίας γίνεται επίκληση συγκεκριμενοποιείται ώστε με βάση της συγκεκριμενοποίηση της ασθένειας να καθορίζεται είτε η στέρηση κατοχής άδειας οδηγού, είτε της άδειας για κατοχή όπλου.
Ο κ. Σαμψών τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας θα βρει σύντομα τον τρόπο να σταματήσει «την αιμορραγία», στην Εθνική Φρουρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα