Διαμαρτυρία για τα κουνούπια από κατοίκους των Καμάρων

14:07 26/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα εκατομμύρια των κουνουπιών που αυτή την εποχή μαστίζουν την περιοχή Καμάρες της Λάρνακας, ήταν η αφορμή να πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι εκδήλωση διαμαρτυρίας ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να αρχίσουν αμέσως το ψεκασμό με οικολογικά προϊόντα τόσο από το έδαφος όσο και από αέρος προκειμένου να τερματιστεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια.

Όπως δήλωσε ο Σάββας Χατζηαναστάση κάτοικος της περιοχής Καμάρων, η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην παρουσία αριθμού μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και δεκάδων κατοίκων της περιοχής.

Πρόσθεσε

ότι ”ο τέως Δήμαρχος Λάρνακας, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα κοινωνικά σύνολα και τα αρμόδια Υπουργεία δεν είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα, με αποτέλεσμα η περιοχή από το μνημείο των Καμάρων μέχρι και το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο να έχει καταστεί κυριολεκτικά ζούγκλα του Αμαζονίου. Αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης αυτής κατάστασης είναι να μαστίζουν την περιοχή εκατομμύρια κουνούπια και άλλα έντομα, φίδια και διάφορα είδη ερπετών ενώ στην Αλυκή χύνονται λύματα από τους βόθρους της γύρω περιοχής”.

Εξήγησε ακόμα ότι το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας ”αντί να προωθήσει την υλοποίηση του Αποχετευτικού συστήματος στις ευάλωτες περιοχές της πόλης, όπως τις Καμάρες, ξεκίνησε από άλλες περιοχές οι οποίες δεν είχαν άμεση ανάγκη του αποχετευτικού. Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής του Συμβουλίου ήταν μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής Καμάρων να παρανομήσει με την τοποθέτηση αντλιών στους βόθρους των σπιτιών τους και την εξαγωγή των λυμάτων στην Αλυκή της Λάρνακας”.

Ο κ. Χατζηαναστάση εξήγησε ότι ”οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να παρανομήσουν αφού η περιοχή των Καμάρων έχει υψομετρικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι βόθροι να γεμίζουν με υπόγεια ύδατα, δεν υπάρχει αποχετευτικό σύστημα και σχεδόν κάθε μήνα χρειάζεται να πληρώνουν άνω των 100 ευρώ για να καθαρίσουν τους λάκκους της αποχέτευσής τους. Αυτό είναι δυσβάστακτο βάρος για τους κατοίκους της περιοχής και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας θα έπρεπε να προβεί σε άμεσα διορθωτικά μέτρα προς επίλυση του προβλήματος”.

Οι κάτοικοι της περιοχής απηύθυναν έκκληση προς τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο ”όπως επιληφθούν με αυστηρότητα την κατάσταση αυτή η οποία χρονολογείται εδώ και οκτώ περίπου χρόνια. Επιτέλους η Λάρνακα δεν πρέπει να συνεχίσει να παραμείνει ο φτωχός συγγενής της Κύπρου και να γίνουν έργα εξωραϊσμού στο μνημείο των Καμάρων”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηαναστάση είπε ότι θα πρέπει ”να καθαριστεί η κοίτη του ποταμού που οδηγεί στην Αλυκή από τα καλάμια και να γίνουν επίγειοι και από αέρος ψεκασμοί με οικολογικά εξειδικευμένα φάρμακα τα οποία δεν βλάπτουν ούτε τη μελισσοκομία, ούτε τα φλαμίνγκο αλλά ούτε και τους ανθρώπους”.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα των καλαμιώνων στην περιοχή της Αλυκής που βρίσκεται και το Μονοπάτι της Φύσης, είπε ότι αυτό έχει ξεκινήσει τα τελευταία πέντε χρόνια και ο λόγος της εξάπλωσής τους είναι επειδή δεν έχουν ληφθεί όλα τα απα

Keywords
Τυχαία Θέματα