Διευκρινίσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για την απαγωγή Τούρκου

14:49 4/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ερώτηση προς τον Έλληνα Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, με θέμα την απαγωγή του Τούρκου πρόσφυγα, Μπουλούτ Γιαλιά, από το κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά ο Γιαλιά «ξυλοκοπήθηκε άγρια από 5 άντρες, που τον έσυραν βίαια μέσα σε αυτοκίνητο. Η απαγωγή δηλώθηκε αμέσως στις αστυνομικές Αρχές», ενώ

μέχρι και την Παρασκευή οι ελληνικές Αρχές απαντούσαν ότι δεν είχαν καμμία σχέση με το περιστατικό. Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος άνδρας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στα χέρια των τουρκικών Αρχών.

Ο κ. Τσουκαλάς καλεί τον Έλληνα Υπουργό να απαντήσει για τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας προς τη διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και του απαχθέντος, καθώς και πώς εξηγείται ότι οι απαγωγείς του κατάφεραν να φτάσουν και να διασχίσουν «ανενόχλητοι» τα σύνορα προς την Τουρκία.

Επίσης ζητούνται απαντήσεις για το «ποια ήταν η συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ. ή άλλης ελληνικής υπηρεσίας στο περιστατικό της απαγωγής, και ενώ γνώριζε ότι ο απαχθείς ήθελε να ζητήσει άσυλο, γιατί, με ποιους όρους και βάσει ποιας απόφασης επιτρέπετε την παράνομη δράση ξένων υπηρεσιών στην Ελλάδα, που προσβάλλει τόσο τα δικαιώματα στη ζωή και στην ασφάλεια, όσο και το συνταγματικό πλαίσιο και την κυριαρχία της χώρας και τι προτίθεται να πράξει ο Υπουργός, δεδομένου ότι υπό τις ανωτέρω περιστάσεις είτε συναίνεσε είτε απέτυχε να ελέγξει την παράνομη δράση ελληνικών και ξένων υπηρεσιών στο ελληνικό έδαφος».

Keywords
Τυχαία Θέματα