Δηλώσεις Μαλά για απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τις τράπεζες

19:52 19/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υιοθέτηση μέχρι το τέλος του χρόνου όλων των απαραίτητων μέτρων για τη σύσταση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για τις τράπεζες, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, «αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, χωρίς αυτή να επιβαρύνει το δημόσιο χρέος και κατ’ επέκταση δίνει τη δυνατότητα στην κυπριακή δημοκρατία να διαπραγματευτεί αποφασιστικά με τους δανειστές μας για να αποφευχθούν σκληρά μέτρα μέσω του μνημονίου», δήλωσε απόψε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Σε χαιρετισμό του, στη χοροεσπερίδα της ΑΕΖ Ζακακίου, ο κ. Μαλάς επεσήμανε παράλληλα ότι για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό «βασική προϋπόθεση αποτελεί η απόφαση αυτή να έχει αναδρομική ισχύ κάτι που θα επιτρέψει στην Κύπρο να το απαιτήσει ενόψει των διαπραγματεύσεων μας με την Τρόικα».

Καταλήγοντας ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι «μας ικανοποιεί το γεγονός ότι σήμερα όλοι έρχονται να συναντήσουν τις δικές μας παλαιότερες τοποθετήσεις αναφορικά με την αναχρηματοδότηση του τραπεζικού κεφαλαίου και εξέφρασε την ελπίδα όπως όλες οι πολιτικές δυνάμεις παραμείνουν συνεπείς ως προς τις θέσεις που σήμερα εκφράζουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα