ΕΥΡΩΚΟ: Ενότητα μόνο με παραίτηση Χριστόφια

16:16 3/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μόνο με την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη εκλογών θα επέλθει η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου, το κόμμα του οποίου ζητά ”τον απεγκλωβισμό από τη διαδικασία που μας οδήγησε” ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Σε διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό, όπου ανέλυσε τις θέσεις του ΕΥΡΩΚΟ, όπως αυτές κατατέθηκαν χθες στο Εθνικό Συμβούλιο,

ο κ. Ερωτοκρίτου είπε πως ”είμαστε το μοναδικό κόμμα που ζητήσαμε, χωρίς μισόλογα και περιστροφές, την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τρόπο που ενδεχομένως να τον στεναχώρησε προσωπικά τον ίδιο, αλλά για εμάς το ζήτημα ήταν και παραμένει πολιτικό”.

”Θεωρούμε πως πρώτα και πάνω από όλα, και επειδή τα πράγματα έχουν φτάσει εδώ που έχουν φτάσει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την επίτευξη της ενότητας, παρά με την υποβολή παραίτησης του Προέδρου και προκήρυξης, άμεσα, εκλογών”, δήλωσε ο κ. Ερωτοκρίτου, καλώντας παράλληλα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εάν πιστεύει πως οι επιλογές του στο εθνικό μας πρόβλημα είναι αποδεκτές από τον κυπριακό λαό, να επιδιώξει την επικύρωση αυτή μέσα από τις εκλογές.

Αν δεν επικυρωθούν, συνέχισε, ”τότε σημαίνει πως ο κυπριακός ελληνισμός θα έχει ξανά μια δεύτερη ευκαιρία να αντιμετωπίσει τους μεγάλους κινδύνους που δημιουργήθηκαν με τις πράξεις και τις παραλήψεις της διακυβέρνησης Χριστόφιας και εμείς θεωρούμε πως οι χειρισμοί του έχουν αποδοκιμαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού”.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ υποστήριξε ακόμη πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας ”έχει βυθίσει το Κυπριακό σε ένα τέλμα, από το οποίο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγει, με όσες προσπάθειες και αν καταβάλει ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας”, ενώ θεωρεί ότι δεν θα αλλάξει οτιδήποτε με την αντικατάσταση του Προέδρου από διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, εφόσον παραμένει στην εξουσία.

”Ο διαπραγματευτής ο οποίος θα διοριστεί σε αντικατάσταση του Προέδρου Χριστόφια, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του, είναι κατανοητό πως θα καθοδηγείται και θα χειραγωγείται από τις επιλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας, έστω και αν δεν είναι αυτός διαπραγματευτής και κατά συνέπεια δεν αλλάζει το ζήτημα”, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΕΥΡΩΚΟ, είπε ότι θα πρέπει αρχικά να απεγκλωβιστούμε από τη διαδικασία ”στην οποία μας οδήγησε ο Πρόεδρος Χριστόφιας με το Greentree 1 και το Greentree 2” και εφόσον ο Πρόεδρος δεν παραιτηθεί, ”να πει στον ΓΓ του ΟΗΕ πως, αν και δεν αποχωρεί από το τραπέζι των συνομιλιών, δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με έναν συνομιλητή ο οποίος έχει αναχωρήσει από την πρώτη μέρα που υποδείχθηκε ως εκπρόσωπος των Τ/κ, από την κοινή βάση που είχε συμφωνηθεί με τον κ. Ταλάτ, όπως ο κ. Χριστόφιας διατείνεται”.

”Για εμάς αυτά τα οποία μελετά και σκέφτεται ο Πρόεδρος κρατώντας σε πλήρες σκότος τις πολιτικές δυνάμεις, δεν είναι αποδεκτά”, είπε ο κ. Ερωτοκρίτου και πρόσθεσε ”θέλουμε πλήρη ενημέρωση για το περίγραμμα που αντάλλαξε με τον ΓΓ, εξηγήσεις για το τι χρονοδιαγ

Keywords
Τυχαία Θέματα