Έγκριση μέτρων από το Υπουργικό Συμβούλιο

00:26 11/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο τα νέα μέτρα για το τρίτο μνημόνιο, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Η νέα δανειακή σύμβαση θα κατατεθεί απόψε στη Βουλή,

το Σάββατο θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή και την Κυριακή αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια.

Αιχμηρός για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και αυτής του Γ. Παπανδρέου, ήταν ο Α. Λοβέρδος στη συνεδρίαση του υπουργικού, όταν αναφέρθηκε σε θέματα υγείας.

«Είμαι έτοιμος να αναλάβω το υπουργείο Υγείας και τους κλάδους υγείας των ασφαλιστικών Ταμείων. Το είχα προτείνει στη προηγούμενη κυβέρνηση και δεν το έκανε όπως και όλες οι προηγούμενες. Αναρωτιέμαι, όμως, έπρεπε να υπάρχει το νέο πρόγραμμα για να γίνει αυτό; Έπρεπε να φτάσει η χώρα ως εδώ για να το κάνουμε αυτό;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Παραλλήλως τάχθηκε υπέρ της στήριξης του Λουκά Παπαδήμου και κάλεσε όλους να σοβαρευτούν και να μην αμαυρώνουν με την επιπόλαια στάση τους την εικόνα της χώρας.

Στήριξη στον Λουκά Παπαδήμο έδωσε και η Άννα Διαμαντοπούλου, αναφέροντας μάλιστα ότι αυτό θα πρέπει να γίνει και με περιοδείες κυβερνητικών στελεχών. Η κ. Διαμαντοπούλου τάχθηκε κατά των εκλογών σε σύντομο χρόνο και υποστήριξε ότι το πρόγραμμα δεν διευθετείτε σε λίγο χρόνο.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπουτσής ζήτησε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση στο θέμα του κατώτατου μισθού, ενώ σε συνομιλίες του με τους κ. Δήμα και Αβραμόπουλο φέρεται να επέκρινε τη στάση του κ. Σαμαρά.

Χωρίς να κάνουν δηλώσεις αποχώρησαν στις 23:00 οι κ. Σκανδαλίδης και Σηφουνάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα