Έρογλου: Δεν έχει νόημα η συνέχιση των συνομιλιών μετά την 1η Ιουλίου

00:01 11/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι συνομιλίες μετά την πρώτη Ιουλίου όταν ”η ε/κ διοίκηση θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ”, δήλωσε απόψε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ερογλου είπε ότι ”ο τ/κ λαός” έχει πλέον κουραστεί από την μη εξεύρεση λύσης και αναμένει εναλλακτικές προτάσεις.

Σε δηλώσεις στο κανάλι NTV, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι η Τ/κ πλευρά επιθυμεί λύση και είναι έτοιμη να καθίσει και πάλι στο τραπέζι των συνομιλιών, ωστόσο η Ε/κ πλευρά,

όπως είπε, δεν έχει πρόθεση να βρει λύση.

Κατηγόρησε την Ε/κ πλευρά ότι απέρριψε όλες τις προτάσεις του στις συνομιλίες και ότι η Τ/κ πλευρά ζήτησε από τον ΓΓ να λάβει αποφάσεις για το μέλλον του διαλόγου.

”Αν συνεχιστούν οι συνομιλίες και το 2013 αυτό ίσως να μην αποτελεί πρόβλημα για τους Ε/κ, αλλά εμείς έχουμε χάσει το ηθικό μας , και εγώ και ο ‘λαός’ μου θέλουμε να ξέρουμε που βαδίζουμε”, είπε ο Ερογλου.

Εξάλλου σε τελετή στην οποία παρέστη και ο Τούρκος υπουργός αθλητισμού που πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι η πρώτη Ιουλίου, όταν ”οι Ε/κ θα αναλάβουν την προεδρία της ΕΕ”, θα σηματοδοτήσει το τέλος των συνομιλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα