Λαμπρές οι προοπτικές στον ενεργειακό τομέα, λέει η Υπ. Εμπορίου

00:01 11/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου
μιλώντας σήμερα σε συνδιάσκεψη στην Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου LSE με θέμα την βιωσιμότητα της Κυπριακής οικονομίας σε μια περίοδο αβεβαιότητας στην Ευρώπη, αναφέρθηκε στα οικονομικά μέτρα που προωθεί η Κυπριακή Κυβέρνηση τα οποία, όπως είπε, οδηγούν σε μια υγιή κατάσταση.

Εκείνο όμως που χρειάζεται

πέραν της δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι καιη τόνωση της ανάπτυξης η οποία μπορεί να επαναρχίσει στη Κύπρο και νασυνεχιστεί μακροπρόθεσμα, πρόσθεσε.

Για τις προοπτικές που δημιουργούνται στο τομέα της ενέργειας, οι οποίες όσο μεγάλες και αν είναι δεν πρέπει να μας οδηγήσουν στο να επικεντρωθούμε μόνο στον τομέα της ενέργειας, και να διαπράξουμε λάθη όπως στο παρελθόν που επικεντρωθήκαμε στο τομέα του τουρισμού και αργότερα στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Στον ενεργειακό τομέα, τόνισε, διανοίγονται διανοίγονται λαμπρές προοπτικές με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη αφού ήδη εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών από το εξωτερικό για να δραστηριοποιηθούν στο τομέα της ενέργειας πέραν από τις γεωτρήσεις όπως με τη δημιουργία βιομηχανιών πετροχημικών και άλλων.

Οι προοπτικές που διανοίγονται στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δίνει την ευκαιρία στη Κύπρο και ως μέλους της ΕΕ να συμβάλει στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης σε μια περίοδο που η ΕΕ που αναζητεί να εντοπίσει και να αξιοποιήσει νέες πηγές φυσικού αερίου μετά και από το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία που οδηγεί την Ευρώπη από την πυρηνική ενέργεια στο φυσικό αέριο.

Στην ολοήμερη συνδιάσκεψη που διοργάνωσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE, την Κα Αντωνιάδου παρουσίασε ο Νομπελίστας καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης. Μίλησαν επίσης άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και οικονομολόγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα