Εκδήλωση με στόχο το Γκίνες στη χρήση κράνους

11:22 15/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Τμήμα Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, το Υπουργείο Παιδείας και η CYTA διοργάνωσαν σήμερα το πρωί εκδήλωση για την οδική ασφάλεια υπό τον τίτλο “1000 κράνη για 1000 παιδιά”, με στόχο την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες στη χρήση κράνους, αλλά κυρίως την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Υπουργός

Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά μίλησε για άρτια συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, σε ό,τι αφορά τις δράσεις για ουσιαστική μεταστροφή της οδικής νοοτροπίας των πολιτών και τη δημιουργία κυκλοφοριακής αγωγής και συνείδησης.

«Σκοπός μας είναι να γίνει καθημερινή πράξη η αμυντική και προσεκτική οδήγηση, ιδίως από άτομα νεαρής ηλικίας, που αποτελούν και τη θλιβερή πλειοψηφία των θυμάτων της ασφάλτου» ανέφερε ο κ. Λουκά.

Ο Υπουργός υπογράμμισε την ευθύνη και την υποχρέωση που φέρουν η Πολιτεία, τα οργανωμένα σύνολα, αλλά και οι γονείς, να καλλιεργήσουν στα παιδιά την «υγιή πολιτότητα», μέρος της οποίας, υπέδειξε, «είναι οι ευθύνες και υποχρεώσεις που πρέπει να έχουν στο δρόμο και η γνώση ότι η δική τους ανεύθυνη συμπεριφορά, όπως η κατανάλωση αλκοόλ πριν την οδήγηση, είναι δυνατό να αφαιρέσει τη ζωή άλλων ή και τη δική τους».

«Εσείς είστε οι μελλοντικοί ηγέτες και η ελπίδα για το αύριο» είπε απευθυνόμενος στα παιδιά που μαζεύτηκαν σήμερα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, για να επιτύχουν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στη χρήση κράνους.

«Σήμερα λαμβάνετε μέρος σε μια διασκεδαστική και συνάμα ιστορική εκδήλωση: πρώτος στόχος είναι να θέσουμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ στη χρήση κράνους, αλλά πιο σημαντικός στόχος είναι να κερδίσουμε το στοίχημα της οδικής ασφάλειας. Αυτό θα γίνει όταν κι εσείς προάγετε την οδική ασφάλεια ανάμεσα στους φίλους και στις οικογένειές σας, όταν χωρίς φόβο ή ντροπή ζητήσετε από τους μεγαλύτερους να δέσουν τη ζώνη τους, να οδηγούν προσεχτικά και να μη μιλούν στο τηλέφωνο καθώς οδηγούν» είπε ο Υπουργός.

Εξάλλου, σε ομιλία του ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων και Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Ευθύμιου Φλουρέντζου επεσήμανε ότι “η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας” και σημείωσε ότι “η Κυβέρνηση έχει θέσει την οδική ασφάλεια στις πιο υψηλές της προτεραιότητες”.

“Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως ένα σύγχρονο κράτος μέλος της ΕΕ, προχωρεί στον επιστημονικό σχεδιασμό της στρατηγικής, των πολιτικών και των δράσεων που θα εφαρμοστούν για την οδική ασφάλεια κατά τη δεκαετία μέχρι το 2020. Η στρατηγική γραμμή έχει ήδη καθοριστεί και αφορά την ιδιαίτερη στόχευση στις οδικές συγκρούσεις αυτοκινήτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο και στις οδικές συγκρούσεις με `ευάλωτους`, ή ορθότερα, `απροστάτευτους` χρήστες των δρόμων στις κατοικημένες περιοχές, δηλαδή τους πεζούς, τους ποδηλάτες, τους μοτοποδηλάτες και τους μοτοσικλετιστές. Είναι για τον λόγο αυτό που το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων προωθεί τον σχεδιασμό υποδομών με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανάγκες των χρηστών αυτών”, είπε.

Πρόσθεσε ότι “ο στρατηγικός

Keywords
Τυχαία Θέματα