Έκκληση ΑΚΕΛ για συστράτευση με Κυβέρνηση στην επικείμενη διαπραγμάτευση με την Τρόικα

19:42 6/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και στα κοινωνικά σύνολα και κοινωνικούς εταίρους απευθύνει το ΑΚΕΛ, για συστράτευση με την Κυβέρνηση, προκειμένου, όπως δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην επικείμενη διαπραγμάτευση με τη Τρόικα, το καλύτερο αποτέλεσμα για τον κυπριακό λαό, την οικονομία

και τους εργαζομένους.

Όπως ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης, σε δηλώσεις του αργά σήμερα το απόγευμα, μετά την πολύωρη συνεδρία της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, “αυτό που απαιτείται είναι η στήριξη της Κυβέρνησης στη σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα, δέσμευση την οποία το ΑΚΕΛ έχει εξ υπαρχής αναλάβει απέναντι στον κυπριακό λαό και στους εργαζομένους”.

Σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις εκ μέρους του ΔΗΣΥ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι “ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης συνεχίζουν την ενορχηστρωμένη προσπάθειά τους να αποδομήσουν το πακέτο των αντιπροτάσεων της Κυβέρνησης απέναντι στις προτάσεις της Τρόικας”.

“Ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης στον τόπο μας”, είπε ο κ. Λουκαΐδης, “θα πρέπει να διερωτηθεί γιατί, άραγε, ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης επιχειρούν να απαξιώσουν με τόσο έντονο τρόπο τις προτάσεις της Κυβέρνησης”.

“Μήπως επειδή συμφωνούν περισσότερο και βολεύονται με το πακέτο των προτάσεων της Τρόικας”, διερωτήθηκε ο κ. Λουκαΐδης, δηλώνοντα ότι “οι πολίτες θα πρέπει, επίσης, να διερωτηθούν, γιατί ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου επιχειρεί τη βάναυση διαστρέβλωση των προτάσεων της Κυβέρνησης, προκειμένου να δώσει την ψεύτικη εντύπωση ότι αυτές είναι χειρότερες και από αυτές της Τρόικας”.

“Μήπως, ξαφνικά, απέκτησαν υπέρμετρη ευαισθησία για τους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους”, διερωτήθηκε επίσης ο κ. Λουκαΐδης, και κάλεσε τον “κάθε καλοπροαίρετο πολίτη να διερωτηθεί ως προς τις πραγματικές προθέσεις του ΔΗΣΥ και του κ. Αναστασιάδη, όταν ξιφουλκούσαν κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν αυτός αναφερόταν σε `κόκκινες γραμμές` που αφορούν την ΑΤΑ, τον 13ο (μισθό) και την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών”.

“Μήπως αυτό, από μόνο του”, συνέχισε, “δεν υποδηλώνει την πάγια νεοφιλελεύθερη πολιτική τους και δεν αποκαλύπτει την υποκρισία τους, όταν σήμερα καμώνονται ότι αγωνιούν για προτάσεις της Κυβέρνησης, που τάχατες είναι πιο επώδυνες από τα μέτρα που εισηγείται η Τρόικα;”

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον, στη διάρκεια της συνεδρίας της ΚΕ, υπήρξαν εισηγήσεις για καλύτερο και δικαιότερο καταμερισμό των οικονομικών βαρών που θα προκύψουν από τη λήψη μέτρων, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι “το Πολιτικό Γραφείο έχει καταθέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις για πρόσθετα μέτρα που θα εμπλουτίζουν το κυβερνητικό πακέτο”.

“Ακριβώς αυτές οι προτάσεις και τα συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία έχουν υιοθετηθεί από την ολομέλεια της ΚΕ”, δήλωσε ο κ. Λουκαΐδης, “επιχειρούν να μεταφέρουν ακόμα περισσότερο οικονομικό βάρος στον πλούτο και στα κέρδη και στα υψηλά εισοδήματα”.

“Η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα