Εκλογικός θρίαμβος της ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ με 57% στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

15:22 26/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιήθηκαν, χθες, οι φοιτητικές εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στα Συμβούλια Τμημάτων και Σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σε αυτές, η φοιτητική μας παράταξη, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, έλαβε το ιστορικά υψηλό ποσοστό του 57% με 1962 ψήφους από σύνολο 3446 έγκυρων ψηφοδελτίων. Παράλληλα, εξασφάλισε 58 από τους συνολικά 101 εκπροσώπους των φοιτητών στα συμβούλια Τμημάτων

του Πανεπιστημίου.

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στην ηγεσία, το Συμβούλιο, τα μέλη και τους φίλους της Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Πανεπιστημίου Κύπρου, για την μεγάλη νίκη που σημείωσαν στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές. Μια νίκη, η οποία μας κάνει πραγματικά υπερήφανους, ιδιαίτερα εάν αναλογιστούμε, ότι, κάποιοι το τελευταίο διάστημα, επιχειρούσαν συντονισμένα να πολώσουν την προεκλογική περίοδο με ανυπόστατες κατηγορίες, διχαστικά συνθήματα και υβρισίες. Η φοιτητική κοινότητα λοιπόν, έδωσε την απάντηση της. Και ήταν καταπελτική, αφού τόσο η παράταξη του ΑΚΕΛ, Προοδευτική, όσο και πρακτικές που εκπορεύονταν από συγκεκριμένο επιτελείο υποψήφιου Προέδρου, τιμωρήθηκαν από την φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε ότι η Προοδευτική έλαβε 38% ενώ ο Αγώνας που πρόσκειται στην ΕΔΕΚ και η ΑΦΕ που ανήκει στις αντιομοσπονδιακές παρατάξεις, έλαβαν μόλις 2,8% και 2,9% αντίστοιχα. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι αυριανοί επιστήμονες, όχι μόνο έστειλαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το μήνυμα στην κυβέρνηση Χριστόφια, ότι, οι νέοι που σήμερα πληρώνουν το κόστος από την αναποτελεσματική και ελλειπή διακυβέρνηση του τόπου, δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς, αλλά ταυτόχρονα έστειλαν τον μήνυμα, ότι, όσοι επιχειρούν να αναβιώσουν διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος και να προβάλουν, κενά περιεχομένου συνθήματα, θα τεθούν στο περιθώριο.

Οι δύσκολες εποχές που διανύουμε – ειδικά για την νέα γενιά, απαιτούν σοβαρότητα και συλλογικότητα στην διαχείρηση των προβλημάτων και όχι πειραματισμούς. Είναι με ιδαίτερη ικανοποίηση που βλέπουμε την φοιτητική μας παράταξη, να συνεχίζει μια πορεία σύνεσης, συνέπειας και μετριοπάθιας, η οποία την καταξιώνει ολοένα και περισσότερο στην συνείδηση της φοιτητικής κοινότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα