Επέδωσε τα διαπιστευτήριά της η νέα Υπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Ινδία

15:32 27/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα διαπιστευτήριά της στην Πρόεδρο της Ινδίας, Pratibha Devisingh Patil επέδωσε στις 24 Απριλίου σε επίσημη τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Νέο Δελχί, η νέα Υπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ινδία, Μαρία Μιχαήλ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια, η κ. Μιχαήλ διαβίβασε στην Πρόεδρο της Ινδίας τις θερμές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, της κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου

και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη διαχρονική και αμέριστη υποστήριξη της Ινδίας στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Τόνισε παράλληλα την εκτίμηση της κυπριακής κυβέρνησης για τη θέση αρχής που τηρεί η ινδική Κυβέρνηση στο Κυπριακό και για τον σεβασμό που επιδεικνύει έναντι της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνοντας το ιστορικά άριστο επίπεδο των διπλωματικών και πολιτικών σχέσεων, η Υπατος Αρμοστής επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και διεύρυνσης των διμερών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός και οι επενδύσεις, ώστε να δοθεί η κατάλληλη ώθηση στην ήδη εξαίρετη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα