Επίσκεψη Σταύρου Μαλά στο λιμάνι Λεμεσού

14:53 14/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Αρχή Λιμένων αποτελεί έναν κερδοφόρο ημικρατικό οργανισμό, που επιτελεί ένα πολύ δυναμικό έργο στον τομέα του, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα συναινέσει σε ιδιωτικοποίηση ή μετοχοποίηση του.

Σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη με το ΔΣ της Αρχής Λιμένων, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι η ΑΛΚ είναι ένας από “τους πιο αξιόλογους ημικρατικούς οργανισμούς, που έχει επιτελέσει, τα τελευταία χρόνια, ένα πολύ δυναμικό έργο στον τομέα της ανάπτυξης των λιμανιών αλλά και του εμπορίου στη χώρα μας”.

“Έχει στρατηγική

σημασία για το κυπριακό κράτος, η Αρχή Λιμένων να παραμείνει στην εξουσία του κράτους”, είπε και συμπλήρωσε “είναι ένας οργανισμός, ο οποίος θα διαχειριστεί και την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, στην παροχή υποδομών στις εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Κύπρο”.

Ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε πως έδωσε διαβεβαιώσεις στους εργαζόμενους και στο ΔΣ πως “στη δική μας διακυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσουμε ούτε στην ιδιωτικοποίηση ούτε στη μετοχοποίηση αυτών των οργανισμών”, ενώ πρόσθεσε πως, κάποιοι θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν αυτούς τους οργανισμούς, με την πρόφαση ότι το χρέος μας δεν θα είναι βιώσιμο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “θα διαπραγματευτούμε πολύ σκληρά σε σχέση και με το επιτόκιο, έτσι ώστε το δημόσιο χρέος να είναι βιώσιμο, διότι αυτό που προσπαθούν κάποιοι είναι, μέσω τάχα της μη βιωσιμότητας του, να ιδιωτικοποιήσουν αυτούς τους οργανισμούς”.

Εξέφρασε, παράλληλα, την άποψη ότι αυτοί οι κερδροφόροι ημικρατικοί οργανισμοί “θα μπορούν και να μετατραπούν σε ακόμα πιο κερδοφόρους, εάν υπάρξει αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο και λιγότερη παρέμβαση, ειδικά από το κοινοβούλιο”.

Καταλήγοντας, ο Σταύρος Μαλάς δήλωσε πως, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν ότι η Αρχή Λιμένων θα μετατρεπόταν σε κερδοφόρο οργανισμό το 2017, κατάφερε ήδη να είναι ένας από τους πιο κερδοφόρους οργανισμούς, “κάτι που αποδεικνύει ότι είναι στα χέρια του κράτους, αν γίνεται σωστή διαχείριση ενός οργανισμού, να είναι κερδοφόρος και βιώσιμος και να έχει και στρατηγική σημασία για τη χώρα μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα