Έρευνα από Υπ. Συγκοινωνιών για εταιρείες δημοσίων μεταφορών

11:44 29/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Περαιτέρω διερεύνηση ζήτησε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος αναφορικά με καταγγελίες εναντίον εταιρειών που εκτελούν δημόσιες μεταφορές, προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ή σκιά όσον αφορά το χρηστό τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός προέβη σε δηλώσεις στο περιθώριο σημερινής ομαδικής αιμοδοσίας στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για διερεύνηση δραστηριοτήτων εταιρειών

που εκτελούν δημόσιες μεταφορές.

Εξήγησε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε εντοπίσει κάποια σημεία τα οποία κατά την κρίση της χρήζουν διερεύνησης σε σχέση με δραστηριότητες εταιρειών δημοσίων μεταφορών. Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο, ενώπιον του οποίου ετέθησαν υπόψη συγκεκριμένες καταγγελίες και υποδείξεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, «θεώρησε ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω διερεύνηση προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ή σκιά όσον αφορά στο χρηστό τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος».

«Έχουν δοθεί σαφέστατες εντολές από πλευράς του Υπουργείου η διερεύνηση αυτή να προχωρήσει, δεδομένου ότι στη διαδικασία εμπλέκονται και Υπηρεσίες και Τμήματα πέραν του Υπουργείου Συγκοινωνιών, προκειμένου το ταχύτερο δυνατό να υπάρξουν απαντήσεις στα ερωτηματικά τα οποία έχουν εγερθεί μέσα από τις σχετικές αναφορές της Ελεγκτικής Υπηρεσίας», συνέχισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το χρόνο που θα απαιτηθεί για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι δεδομένου πως ο φάκελος αυτός έχει παραπεμφθεί για περαιτέρω διερεύνηση σε άλλες Υπηρεσίες του κράτους και στη Νομική Υπηρεσία αλλά και στην Αστυνομία, θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα των καταγγελιών και από την έκταση και το εύρος της διερεύνησης που πρέπει να γίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα