Έρογλου: Εκτός συζήτησης άλλες συναντήσεις με Χριστόφια

12:53 30/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριανού δεν μπορούν να συνεχισθούν με τον ίδιο τρόπο που διεξάγονται τώρα για άλλα 40 έτη, δήλωσε σήμερα στα κατεχόμενα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δεν αποδέχεται πολυμερή διάσκεψη και επιθυμεί τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων χωρίς να προκαθορίζεται η κατάληξή τους.

Περαιτέρω συναντήσεις των δύο ηγετών δεν συζητούνται τώρα, είπε ο κ. Έρογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία ”πήγαινε – έλα” που εξήγγειλε ο κ. Ντάουνερ.

Πρώτα

από όλα, είπε ο κ. Έρογλου, οι δηλώσεις Ντάουνερ δεσμεύουν τον ίδιο και, κάτω από αυτές τις συνθήκες, η συνέχιση των συνομιλιών χωρίς καθορισμένη κατάληξη είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να υπάρξει αποτέλεσμα.

”Θα πρέπει να βλέπουμε μπροστά”, δήλωσε ο κ. Έρογλου, προσθέτοντας πως η μεθοδολογία οφείλει να είναι καλά καθορισμένη και οι τεχνοκράτες οφείλουν να εργασθούν για αυτό.

Επόμενες συναντήσεις των δύο ηγετών είναι εκτός συζήτησης, πρόσθεσε ο κ. Ερογλου, δηλώνοντας ότι ουδείς μπορεί να κρατήσει τους Τουρκοκυπρίους στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων για άλλη μιαν τεσσαρακονταετία.

Οι Τουρκοκύπριοι, πρόσθεσε, δεν μπορούν να λένε ”Ναι” σε ό,τι ο Πρόεδρος Χριστόφιας επιθυμεί και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αποφασίζουν μαζί. Δεν μπορεί να υπάρξει συνδιαλλαγή, δήλωσε ο κ. Έρογλου, εάν η μια πλευρά λέει ”Ναι” σε κάτι και η άλλη ”Οχι”.

Keywords
Τυχαία Θέματα