Έξω από τη Βουλή εκπρόσωποι της ΣΑΚ την ερχόμενη Δευτέρη

15:44 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μπροστά στην είσοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων θα βρεθούν συγκεντρωμένοι την προσεχή Δευτέρα οι είκοσι πέντε εκπρόσωποι του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ), αναμένοντας τη θετική έκβαση της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία θα συζητήσει την αποδέσμευση του χρηματικού ποσού που περιλαμβάνεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2012 για την καταβολή επιδομάτων

σε αστυνομικούς και πυροσβέστες.

“Εάν η απόφαση είναι αρνητική και δεν αποδεσμευθεί το κονδύλι”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΑΚ, Ανδρέας Συμεού, στη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης, που έγινε σήμερα στα γραφεία του Συνδέσμου στη Λευκωσία, “τότε θα επιστρέψουμε στα γραφεία μας, όπου θα συζητηθούν τα μέτρα, τα οποία θα πάρουμε”.

Ο κ. Συμεού αναφέρθηκε και σε προβλήματα που δημιουργούνται εξ αιτίας της μη αναγνώρισής του από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Μιχάλη Παπαγεωργίου, δηλώνοντας ότι, μετά τη νομότυπη και συμφώνως του καταστατικού εκλογή του στη  θέση του Προέδρου του ΣΑΚ, ο Αρχηγός επικαλείται γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος θεωρεί πως, αντί 12 ψήφους έπρεπε ο κ. Συμεού να πάρει 13, κάτι που προβλέπει συγκεκριμένο άρθρο του καταστατικού, το οποίο όμως -όπως είπε ο κ. Συμεού- “δεν αναφέρεται για εκλογές αλλά για οικονομικούς όρους”.

“Η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα”, δήλωσε ο κ. Συμεού, “είναι πλήρως σεβαστή, όμως ο Σύνδεσμος Αστυνομίας κατέχει άλλες δύο γνωματεύσεις από έγκριτους δικηγόρους και συνταγματολόγους οι οποίοι μελέτησαν το καταστατικό μας και απεφάνθησαν ότι η εκλογή του Προέδρου έγινε καθ` όλα νομότυπα και καταστατικά, βάσει του άρθρου 17, το οποίο αναφέρει ότι όλες οι αποφάσεις από την ολομέλεια και από όλες τις επιτροπές του Συνδέσμου παίρνονται κατά πλειοψηφία και υπεράνω όλων είναι το καταστατικό, όπως είναι και το Σύνταγμα για τη Δημοκρατία”.

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς τη θέση της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) σχετικά με την εκπροσώπηση του ΣΑΚ, ο κ. Συμεού δήλωσε ότι “η ΠΑΣΥΔΥ, αφού μελέτησε το Καταστατικό, με επιστολή της στον Σύνδεσμο ανέφερε ότι Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο Ανδρέας Συμεού, με τον οποίο και έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις, καθώς επίσης και με τον πολιτικό προϊστάμενο της Αστυνομίας, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, είχαμε συσκέψεις και με όλες τις συντεχνίες και με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, που αναγνωρίζουν ως Πρόεδρο τον Ανδρέα Συμεού”.

“Ο μόνος, που δεν αναγνωρίζει τον Πρόεδρο και δεν γίνεται διάλογος για τα προβλήματα που αναφέραμε, είναι ο Αρχηγός της Αστυνομίας “, είπε ο κ. Συμεού, δηλώνοντας ότι, σε προσωπικό επίπεδο, ουδεμία αντιπαράθεση είχε, ούτε προτίθεται να έχει, με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, “απλώς εξασκούσα σε όλες τις περιπτώσεις”, πρόσθεσε, “τα συνδικαλιστικά μου καθήκοντα”.

“Σε άλλα που αναφέρονται σε πειθαρχικές υποθέσεις”, είπε ο κ. Συμεού, “ήδη δικάζομαι και, στο τέλος, θα αποδειχθεί ότι έκανα απλώς το καθήκον μου”.

“Ο λόγος της σημερινής έκτακτης συνεδρίας της ολομέλειας του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου”, είπε ο κ. Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα