Γαβριηλίδου: Το 50% της επιτυχίας μιας Προεδρίας βασίζεται στην επικοινωνία

13:33 5/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

“Η πείρα έχει δείξει ότι μια καλά σχεδιασμένη και φυσικά σωστά εφαρμοσμένη επικοινωνιακή στρατηγική είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία μιας Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ”, ανέφερε σήμερα η Διευθύντρια του ΓΤΠ Ελεονώρα Γαβριηλίδου στο Σεμινάριο του ΚΥΠΕ με τίτλο «Η Κυπριακή Προεδρία: Η πρόκληση για τους δημοσιογράφους».

Σημειώνοντας πως το 50% της επιτυχίας μιας Προεδρίας βασίζεται στην επικοινωνία, η κ. Γαβριηλίδου είπε πως το κύριο επικοινωνιακό

μήνυμα της Κυπριακής Προεδρίας είναι πώς στοχεύουμε σε μια καλύτερη Ευρώπη με ότι αυτό περιλαμβάνει και συνεπάγεται. «Μια Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της με πιο πολλή αλληλεγγύη, μια Ευρώπη πιο πολύ της εμβάθυνσης και της ουσίας, που δεν είναι μακριά από τους πολίτες της», είπε.

Το μήνυμα αυτό, όπως ανέφερε, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα και τα αλληλένδετα κοινωνικά προβλήματα.

Η κ. Γαβριηλίδου, στην παρουσίασή της, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του εξαμήνου της Κυπριακής Προεδρίας αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, ενώ ένα άλλο κύριο θέμα είναι πολιτικές ασύλου και μετανάστευσης στην ΕΕ. Αυτά είναι θέματα που σχετίζονται άμεσα με τα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας Ευρώπης πιο κοντά στον άνθρωπο και πιο κοντά τους πολίτες της, είπε.

Επίσης, ανέφερε, σχετίζεται με θέματα αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών εντός της ΕΕ και είναι εξαιρετικά επίκαιρο θέμα που δυστυχώς δεν φαίνεται ότι θα πάψει να είναι επίκαιρο σύντομα.

Η κ. Γαβριηλίδου σημείωσε πως ένα άλλο μήνυμα αλλά και σλόγκαν που αξιοποιούμε ήδη στις επαφές και στο υλικό που ετοιμάζουμε είναι η έννοια της φιλοξενίας. Θέλουμε, όπως είπε, να περάσουμε το μήνυμα και να το συνδέσουμε με πάρα πολλά θέματα ότι η Κύπρος είναι ένας ανοικτός φιλόξενος χώρος όχι μόνο με την παραδοσιακή έννοια του νησιού με τουριστική παράδοση και υποδομή, ήλιο θάλασσα καλό φαγητό και φιλόξενους ανθρώπους αλλά και ένας χώρος που προσφέρεται λόγω της γεωγραφικής του θέσης, του υψηλού επιπέδου ανθρώπινου του εργατικού δυναμικού και των υποδομών που διαθέτει για επενδύσεις παντός είδους από το εξωτερικό.

Είναι επίσης, πρόσθεσε, μια γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και εγγύς και Μέσης Ανατολής, και μπορεί λόγω των παραδοσιακά καλών σχέσεων που έχει με τις χώρες της περιοχής να λειτουργήσει ως ο βραχίονας της ΕΕ στην περιοχή. Είναι ένας χώρος, συνέχισε, όπου η ναυτιλία έχει μεγάλη παράδοση και επιτυχή παρουσία και αυτό επίσης δημιουργεί ευκαιρίες για εκμετάλλευση και επένδυση τόσο από την ΕΕ αλλά και από κράτη και οργανισμούς εκτός αυτής.

Η κ. Γαβριηλίδου είπε στην παρουσίασή της ότι το ΓΤΠ είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία της Προεδρίας, τη δημιουργία της στρατηγικής και την εφαρμογή της, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό εντός και εκτός ΕΕ.

Ανέφερε πως η στρατηγική που άρχισε να εφαρμόζεται μόλις από τον Σεπτέμβρη του περασμένου χρόνου που μας ανατέθηκε αυτός ο ρόλος χωρίζεται σε 3 φά

Keywords
Τυχαία Θέματα