Για «προκλητικές προσεγγίσεις» κατηγορεί την ε/κ πλευρά ο Οζγκιουργκιούν

20:31 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων, Χουσεΐν Οζγκιουργκιουν, ισχυρίστηκε ότι, παρά τις πληγές του παρελθόντος, η τ/κ πλευρά καταβάλλει «ειλικρινείς προσπάθειες» για το σχηματισμό ενός νέου συνεταιρισμού με τους Ελληνοκύπριους, στη βάση των παραμέτρων των ΗΕ και κάλεσε την ελληνοκυπριακή ηγεσία να αποφεύγει τις «προκλητικές προσεγγίσεις» και να συμβάλει στις προσπάθειες εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιουν, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, προβαίνει σε «τεχνητή διάκριση» μεταξύ των όσων διαμένουν στα κατεχόμενα με το να λέει ότι οι Τ/κ δεν θέλουν να αφομοιωθούν από τους έποικους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα κατεχόμενα, ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνεται διάκριση μεταξύ των όσων διαμένουν κατεχόμενα και ισχυρίστηκε ότι «όλοι όσοι θεωρούν αυτή τη γη πατρίδα τους είναι ισότιμοι πολίτες του κράτους».

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει πολύ καλά εδώ και χρόνια ότι οι Ελληνοκύπριοι, που θεωρούν την Κύπρο ελληνικό νησί, εφάρμοσαν «πολιτικές αφομοίωσης» των Τουρκοκυπρίων και υποστήριξε παράλληλα πως η Τουρκία έσωσε τους Τουρκοκύπριους και εξασφάλισε την προστασία της ταυτότητας και της ύπαρξης τους.

Ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιουν ανέφερε ότι η νοοτροπία της ηγεσίας των Ελληνοκυπρίων δεν άλλαξε και πρόσθεσε πως δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πώς μια «διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, που αποδέχεται τέτοιες προσεγγίσεις, είναι δυνατό να είναι μέλος της ΕΕ.

Το γεγονός, υποστήριξε, ότι μια τέτοια «διοίκηση» θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ δείχνει την ανικανότητα της ΕΕ και τέτοιες δηλώσεις, είπε, εκ μέρους της ελληνοκυπριακής ηγεσίας βλάπτουν το μέλλον των συνομιλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα